Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Romanii ar putea fi desemnati cei mai comunicativi europeni.

9 din 10 romani vorbesc macar o data pe zi la telefonul mobil;  30% dintre conationalii nostri trecuti 60 de ani folosesc zilnic diverse aplicatii pentru apeluri video; Romanii imbratiseaza noua tehnica fara sa renunte la manierele clasice de apel;

Un sfert dintre germani au renuntat sa mai foloseasca smartphone-urile pentru apeluri telefonice clasice si unul din doi a renuntat la SMS-uri, comunicarea prin intermediul diverselor aplicatii (ex. Skype, WhatsApp, Facebook messenger) castigand tot mai mult teren. Manierele de comunicare din anii ’90 - 2000, raman incet-incet, pentru jumatatea de nord a Europei, o simpla amintire.

Complet atipici, romanii imbratiseaza noua tehnica de comunicare fara sa renunte la "vechile obiceiuri". Pur si simplu, comunica mai mult, avand lejer posibilitatea sa-si revendice locul intai la nivel european, in acest domeniu. Potrivit unui studiu realizat de E.ON si Kantar EMNID, 91% dintre romani utilizeaza macar o data pe zi telefonul mobil pentru a initia o convorbire, in timp ce 1 din 2 utilizeaza zilnic apelurile video prin intermediul aplicatiilor care au aceasta optiune.

 Si daca aceste date nu erau destul de convingatoare pentru a demonstra cat de deschisi sunt conationalii nostri in utilizarea noilor aplicatii, mai exista un aspect care ne face unici in peisajul european: deschiderea dovedita de persoanele trecute de varsta de 60 de ani fata de aceste mijloace de comunicare. Practic, 30% dintre cei chestionati in cadrul sondajului amintit au recunoscut ca efectueaza cel putin un apel video pe zi, folosind anumite aplicatii, in comparatie cu doar 6% dintre seniorii din Germania si doar 9% dintre seniorii britanici.

Nici macar italienilor nu le este prea usor sa ne prinda din urma. Daca am demonstrat ca suntem mai vorbareti decat ei atat in ceea ce priveste apelurile telefonice clasice, cat si in privinta apelurilor video, acestia ne-au ripostat categoric: "Verba volant, scripta manent". Asadar singurul mijloc de comunicare la care acestia ne-au surclasat au fost mesajele text, utilizand in acest sens diverse aplicatii.

Poate un singur aspect referitor la rezultatele studiului ar fi putut fi anticipat. Popoarele din jumatatea nordica a Europei raman un pic mai tacute si rezervate, in comparatie cu vecinii lor vorbareti, din sud.Rezultatele fac parte din studiul "Traind in Europa, 2018", in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria.


Despre E.ON RomaniaGrupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe de 1,9 miliarde de euro.

0 comentarii2926 vizualizări25 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0