Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Inca sapte viitori antreprenori vor obtine finantare nerambursabila in cadrul proiectului Start-Up Plus.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud implementeaza, in parteneriat cu solicitantul Asociatia "Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Sociala",  Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj, Camera de Comert si Industrie Maramures, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Satu-Mare si Centrul pentru Politici Publice, proiectul "Start Up Plus in Nord-Vest", contract POCU/82/3/7/103946. Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritara: Locuri de munca pentru toti, Operatiunea: Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Obiectivul proiectului este cresterea ocuparii in regiunea Nord-Vest prin sustinerea infiintarii si dezvoltarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana. Valoarea totala a proiectului este de 18.635.695 lei, din care cofinantarea UE este in valoare de 15.779.946,78 lei. Proiectul este implementat in perioada 14 martie 2018 - 13 martie 2021.  In urma implementarii proiectului vor rezulta: 63 IMM-uri finantate  cu maxim  178.000 lei fiecare.  In cadrul proiectului, 117 persoane din judetul Bistrita-Nasaud au beneficiat pana in prezent de cursuri gratuite de competente antreprenoriale.

Pentru obtinerea unei finantari nersambursabile pentru dezvoltarea unei afaceri noi, persoanele inscrise in proiect sau care au absolvit in trecut cursuri de competente antreprenoriale autorizate au fost invitate sa intocmeasca un plan de afaceri competitiv, conform metodologiei proiectului. Participantii au putut depune aceste planuri de afaceri in unul dintre cele doua concursuri de idei de afaceri organizate in cadrul proiectului.

La primul concurs, organizat in perioada 20 septembrie - 6 noiembrie 2018 s-au inscris 79 de candidati, dintre care 21 au fost din judetul Bistrita-Nasaud. Dintre acestia, 5 au fost declarati castigatori si efectueaza in prezent stagii de practica pentru a invata mai multe despre domeniile in care vor investi.

Cel de al doilea concurs, organizat in perioada 7 decembrie 2018 - 21 ianuarie 2019 a adunat in regiunea  Nord-Vest 80 de candidati, dintre care 17 au fost depuse de persoane din judetul Bistrita-Nasaud. In, 27 februarie,  7 dintre acestia au primit vesti bune, fiind selectati pentru a primi finantare pentru initierea afacerii.

Astfel, din judetul nostru, 12 viitori antreprenori vor beneficia de fonduri nerambursabile pentru dezvoltare afacerilor in urmatoarele domenii: productie cinematografica si servicii foto-video; arhitectura si inginerie; servicii de infrumusetare; cadastru si topografie; servicii de publicitate; centre educationale pentru copii; fitness, aerobic si relaxare; activitati de medicina veterinara;  webdesign si social media; turism; productie accesorii vestimentare pentru dame si copii.

In perioada urmatoare, dupa finalizarea stagiilor de practica, castigatorii vor beneficia de consultanta gratuita in pregatirea si implementarea planurilor de afaceri, dupa care vor semna contractele de subventie.

 

0 comentarii3080 vizualizări01 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0