Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
La Lorraine Romania si-a marit echipa, la Campia Turzii, cu 50 de vietnamezi.

Razvan Bosomoiu, General Manager La Lorraine Romania: "Am incercat sa relocam personal din alte zone ale tarii, considerate in trecut defavorizate."  Fabrica de produse de panificatie si patiserie La Lorraine Romania si-a marit echipa, la Campia Turzii, cu50 de vietnamezi. Masura vine in contextul unei crize acute de personal cu care se confrunta angajatorii romani, dar si a cresterii capacitatii de productie a fabricii, care va avea loc in acest an.

 

Importul de personal, o necesitate

 Aducerea de angajati din strainatate este o necesitate, deoarece criza de personal afecteaza afacerile din toate domeniile, in special zona de productie. In ultimii ani, in zona Clujului au aparut multe fabrici, insa numarul de persoane dispuse sa se angajeze a ramas acelasi. In 2018, numarul de locuri de munca neocupate la nivel national se ridica la aproape 64.000. Practic, un numar mare de companii se lupta pentru a atrage un numar restrans si limitat de angajati. In Romania, sunt angajati in prezent aproximativ 17.000 de cetateni straini din afara Uniunii Europene, iar aproximativ 1.600 sunt din Vietnam. La Lorraine Romania a luat decizia importului de personal din Vietnam, dupa mai multe incercari de a angaja muncitori din tara. 

"Realitatea pietei fortei de munca din Romania ne arata un trend de exod al romanilor spre tarile din centrul si Sudul Europei pentru perioadele de primavara si vara. In aceasta perioada, fluctuatia aduce o lipsa de oameni greu de inlocuit printr-o recrutare locala, pe care am extins-o cu mult dincolo de zonele apropiate de Campia Turzii. Am incercatinclusiv relocarea de personal din alte zone ale tarii considerate in trecut defavorizate.", a declarat Razvan Bosomoiu, General Manager La Lorraine Romania.

 

Cresterea capacitatii de productie a La Lorraine Romania, cauza principala a nevoii de personal suplimentar

 Nevoia de personal este cu atat mai mare cu cat, in 2019, La Lorraine Romania isi va mari capacitatea de productie. In acest context, pe langa actiunile de recrutare locala pe care le face, La Lorraine a decis sa acopere o parte a personalului suplimentar necesar cu lucratori vietnamezi.

 "Am adaptat procesul de instruire provocarii pe care o avem de a integra personal care nu vorbeste limba romana si nicio alta limba de circulatie internationala. Astfel, prima masura a fost traducerea documentatiei in limba vietnameza. Am dezvoltat de asemenea pictograme care sa explice actiunile la care vor lua parte. Procesul de invatare are o componenta de instruire teoretica si o perioada de shadowing la locul de munca alaturi de un operator cu experienta.", mai spune Razvan Bosomoiu.

 

La Lorraine Romania va continua sa faca angajari de personal din tara si in lunile urmatoare.

 "Produsele La Lorraine sunt fabricate in Romania, cu ingrediente romanesti, prin munca in echipa a 200 de romani si 50 de vietnamezi. Actiunile care sustin procesul de recrutare continua in toata perioada care urmeaza. Intentionam sa crestem echipa cu inca 50 de operatori recrutati local. Echipa noastra de recrutare asteapta cu interes candidati. Oferim stabilitate, recunoasterea muncii prestate si un mediu de lucru specific companiilor multinationale care s-au dezvoltat din firme de familie.", a mai declarat Razvan Bosomoiu.

 

 La Lorraine Romania este cea mai mare si mai moderna fabrica de produse de panificatie si patiserie congelata din Romania, fiind totodata principalul furnizor de panificatie congelata  pe plan intern si pe plan extern.La Lorraine Romania se afla printre principalii angajatori din zona Campia Turzii, avand un numar de 250 de angajati.

 

Contact:

Communication On

office@comm-on.ro

 

 

0 comentarii3325 vizualizări12 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0