Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Sfaturi practice: Cum iti poti reduce factura la energie cu ajutorul iluminatului inteligent.

Becurile economice sau cu LED pot aduce economii anuale de pana la 60 de lei, pentru fiecare bec; Mai multe surse de lumina directionate sunt mai potrivite decat o lumina centrala cu o putere mai mare; Incet, incet, toamna isi intra in drepturi, iar durata zilei scade si este nevoie de alte surse de iluminat pentru a ne desfasura activitatile ce ne fac placere. 

Desigur, nu mai putem folosi lampile cu gaz ale bunicilor, dar avem la dispozitie mai multe solutii pentru a ne imbunatati calitatea vietii printr-un iluminat eficient in locuintele noastre, cu un consum redus de energie.

 Odata cu inceperea scolii incep si temele pentru copii, care se vor termina uneori dupa lasarea intunericului si, tocmai de aceea, o lampa de birou este foarte utila. Fasciculul de lumina il putem directiona spre cartisi caiete,fara sa fie umbre, iar intensitatea luminoasa o putem ajusta pentru a nu induce o stare de oboseala si pentru a nu avea un consum mai mare de energie.

 Simtim nevoia ca, in aceeasi camera, sa utilizam uneori o lumina puternica, alteori difuza, in functie de activitatile pe care le avem. Pentru a reusi sa avem lumina pe care ne-o dorim, putem inlocui intrerupatoarele sau comutatoarele din casa cu variatoare de tensiune, ce ne permit sa adaptam intensitatea luminoasa in functie de nevoile noastre sau cu solutii de iluminat inteligent ce pot fi controlate prin Wi-Fi.

 Montarea unor corpuri de iluminat cu senzori de prezenta in gospodarie, pe casa scarii, sauin zonele de tranzit, ne vor ajuta sa economisim energie, ele functionand doar cand o persoana este in raza de actiune a senzorilor.

 In general, iluminatul artificial necesita atentie din partea noastra, deoarece becurile clasice produc 95% caldura si doar 5% lumina, pe cand cele cu LED au o degajare de caldura mult mai redusa.Becurile economice sau cu LED produc la fel de multa lumina ca si cele cu filament, dar pot aduce economii anuale de pana la 60 de lei, pentru fiecare bec. De retinut ca acestea consuma cu pana la 75% mai putina energie decat cele incandescente.

Alte sfaturi utile: mai multe surse de lumina sunt mai potrivite pentru iluminare decat o lumina centrala cu putere mai mare; foloseste lumini solare cu reglaj electric pentru gradina. Lampile solare nu trebuiesa fie conectate la circuitul de curent al casei iar cel mai bun lucru in toate acestea este ca lumina din energia solara este gratuita.

Indiferent ca este naturala sau artificiala, lumina joaca un rol deosebit de important in vietile noastre si ne poate influenta in mod semnificativ starea de spirit, chiar si in momentul in care vedem factura la energie. 

Despre E.ON Romania
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a circa 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2 miliarde de euro. 

 

 

 

 

 

0 comentarii3031 vizualizări17 septembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0