Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
E.ON Energie Romania a montat cea de-a 16-a statie de incarcare rapida a masinilor electrice, la Ramnicu Valcea.

Odata cu punerea in functiune a acestei noi statii se continuaamplasarea unitatilor de incarcare pe ruta Constanta - Bucuresti - Timisoara; Pana la finele anului 2020, prin proiectul NEXT-E, in Romania vor fi instalate 40 de unitati de incarcare rapida, dintre care 19 de catre E.ON, iar 21 de catre MOL Romania;

Iasi, 6martie 2020-E.ON Energie Romania a pus in functiune,in aceasta saptamana,o noua statie de incarcare rapida a autovehiculelor electrice, in perimetrul statiei de servicii MOL din Ramnicu Valcea (Calea lui Traian, nr. 166), fiind astfel continuate lucrarile pentru implementarea infrastructurii de transport electric pe ruta Constanta - Bucuresti -Timisoara.

Panaacum, E.ONEnergie Romaniaa montat 15 statii, dintre care 7 pe traseulIasi-Gheorgheni-Targu Mures, celelalte 8 fiindinlocalitatile: Piatra Neamt si Roman (jud. Neamt), Bacau, Suceava, Adjud (jud. Vrancea)si Bucuresti.

Statia de incarcare de la Ramnicu Valcea are o putere maxima de 93 kW. Astfel, timpul mediu de incarcare a unei masini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie.In locatie este instalata cate o statie de tip fast charge 1x50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1x43 kW (curent alternativ conector Type 2), ce beneficiaza de 2 locuri de parcare.

Initiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinantat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF) prin care E.ON Energie Romania si-a propus sa instaleze 19 unitati de incarcare rapida a autovehiculelor, alte 21 urmand sa fie instalate de catre MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

 

Pana in prezent, prin intermediul statiilor NEXT-E instalate de E.ON Energie Romania, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au utilizat aproximativ 22 mii de kWh de energie electrica si au parcurs peste 120 de mii de km. Cele mai multe incarcari s-au facut la statiile din Suceava, Iasi si Roman.

Statiile sunt integrate intr-un sistem de monitorizare si gestionare a sesiunilor de incarcare. Acest sistem asigura supravegherea non-stop a respectivei unitati si are posibilitatea de a rezolva de la distanta eventualele incidente aparute in timpul incarcarilor. In plus, eventualele probleme aparute la statiile de incarcare vor putea fi semnalate telefonic 24/7 la un call center al E.ON.

Utilizatorii de vehicule electrice pot accesa si rezerva statiile direct pe https://harta-statii.eondrive.ro/ sau prin aplicatia mobila E.ON Drive, disponibila atat pentru Android, cat si pentru iOS.De asemenea, acestea pot fi vizualizate pe platforma online Plugshare.

Reteaua pan-europeana NEXT-E va include 6 tari diferite, iar 40 de statii de incarcare electrica din totalul de 252 din proiectul NEXT-E vor fi instalate in Romania si amplasate pe rutele: Suceava-Bacau-Calarasi, Constanta-Bucuresti-Timisoara si Iasi-Targu Mures - Alba Iulia. Prin aceasta initiativa, infrastructura de statii de incarcare pentru autovehicule electrice aferenta coridoarelor rutiere strategice europene (TEN-T) se va completa cu infrastructura de statii de incarcare pentru autovehicule electrice din Romania, facilitand transportul rutier cu emisii reduse de CO2 si impact redus asupra mediului.

 

Nota pentru editori

Despre NEXT-E

In luna iulie 2017, proiectul NEXT-E a fost selectat de Comisia Europeana pentru cofinantare prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF). Consortiul NEXT-E va primi 18,84 milioane euro in vederea implementarii proiectului, aceasta fiind cea mai mare finantare CEF acordata unui proiect privind vehiculele electrice. In cadrul acestuia, vor fi instalate pana in anul 2020, un numar de 222 de statii de incarcare rapida multi-standard (50 kW) si 30 de statii de incarcare ultra-rapida (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport si a retelei trans-europene de transport (TEN-T). Ca o premiera absoluta, calatoria pe distante lungi, bazata 100% pe electricitate, va fi posibila in sase state membre, cu legaturi catre tarile vecine.

Consortiul este format din companiile din cadrul Grupului E.ON (Zapadoslovenská energetika in Slovakia, E.ON Czech Republic, E.ON Hungary, E.ON Romania), Grupului MOL (filialele din cele sase tari participante), Hrvatska elektroprivreda din Croatia, PETROL (in Slovenia si Croatia), precum si Nissan si BMW.

Reteaua dezvoltata de acest consortiu are ca scop crearea unei infrastructuri in Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Croatia si Romania. Foarte important, aceasta retea va fi conectata cu reteaua de statii de incarcare electrice din Europa de Vest, datorita coordonarii cu alte proiecte finantate prin intermediul CEF.

0 comentarii3066 vizualizări06 martie 2020




rss 2.0
rss 2.0