Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
E.ON de 15 ani in Romania.

8.290 km de conducte de gaze naturale modernizate;  90% din statiile electriceintegrate in SCADA; 2,3 miliarde eurocontributie la bugetsub forma de impozite si taxe; Anul acesta se implinesc 15 ani de cand E.ONsi-a luat angajamentul de a fi investitor strategic pe termen lung pe piata energetica din Romania, prin preluarea fostelor distributii de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice, Distrigaz Nord si Electrica Moldova. Reabilitarea si modernizarea retelelor de distributie in vederea cresterii sigurantei si a calitatii serviciilor si dezvoltarea de noi solutiisi produse pentru clienti au fost prioritatile E.ON in decursul acestor ani.

Modernizare si extindere retele.Din 2005, de la intrarea pe piata din Romania, au fost modernizati peste 8.290 km de retea de gaze naturale (circa 50% din lungimea totala a retelei preluata la privatizare) si circa 6.450 km de retea de energie electrica. Reteaua de distributie a gazelor naturale a fost extinsa pe o lungime de 1.795 km, iar cea dedistributie a energiei electrice a fost extinsa pe o lungime de circa 2.350 km, facilitand racordarea de noi consumatori.

 

"In toti acesti ani am facut fata multor provocari si am devenit mai puternici. Am transformat societatile preluate in companii moderne orientate spre client si am dublat valoarea afacerilor, astfel ca in 2019 cifra de afaceri consolidata a atins aproape 1,3 miliarde de euro", a declarat Manfred Paasch, Directorul General al E.ON Romania.

 

In prezent, compania asigura electricitate si gaze pentru peste 3,2 milioane de clienti, cu aprox. 650.000mai multi decat avea in portofoliu in anul 2005. E.ON este primul furnizor integrat, dar si primul distribuitor integrat de gaze naturale si electricitate si asigura energie si gaze naturale in peste 3.600 de localitati.

 Retele inteligente. 118 statii de transformare a energiei electrice din Moldova, din totalul de 133, au fost deja (total sau partial) integrate in SCADA.Anul acesta va fi finalizat un program care urmareste modernizarea si integrarea totala a 13 statii. In ultimii ani au fost instalate la consumatori, prin programe de investitii succesive in valoare deaprox. 130 de milioane de lei, circa 320.000 de contoare inteligente. Pentru 2019-2028 tinta companiei este montarea a aprox. 397.000 de contoare, valoarea investitiilor fiind de circa 126 milioane de lei.

 

 

Investitiile continua. E.ONa investit 1,1 miliarde de eurodoarinmodernizarearetelelorde gaze naturalesielectricitate din 2005 pana in 2019,alticirca 375milioane euro fiindalocatipentruperioada 2020-2023.

In retelele de energie electrica vor fi investiti 210 milioane euro pentru continuarea implementarii SCADA si automatizarea sistemului de distributie, SMART metering, modernizarea retelelor aeriene si a statiilor detransformare, inlocuiri de transformatoare si racordarea de noi consumatori. Totodata, pe partea de gaz sunt prevazute investitii de 165 milioane euro, in principal pentru inlocuirea conductelor si bransamentelor, extinderea retelei si contorizare.

Solutii si produse sustenabile.Provocarea majora aacestor ani a fost trecerea de la statutul de furnizor traditional de energie electrica si gaze naturale la cel de companie de solutii energetice orientata spre inovare si digitalizare.

 

Portofoliul de produse si servicii pentru companii si municipalitatiinclude,de exemplu, solutii de producere a energiei electrice descentralizata de inalta eficienta, precum cogenerare, trigenerare sau sisteme fotovoltaice, solutii de eficienta energetica prin iluminat inteligent, bazat pe tehnologia LED.Pentru clientii rezidentiali am dezvoltat solutii integrate pentru incalzirea locuintei, de aer conditionat, de asistenta tehnica si mobilitate electrica.

E-Mobility.E.ON aintrat pe piata de e-mobilitysiesteacumsi in Romania un furnizor de solutii de mobilitatepentrutoatecategoriile de clientii.In cadrulproiectuluiNEXT-E, finantat din fondurieuropene, avem 16 statii de incarcarerapida a vehiculelorelectricefunctionaledintrecele 19 care ne revin.Suntemimplicati, totodata, in dezvoltareainfrastructurii de mobilitateelectrica din Romaniaprinprogramulnostru, E.ON Drive, pe care l-am lansatinca de acumdoi ani. In total,48 destatii suntdejaoperationale.

Proiecte destinate comunitatii. Incepand cu anul 2005, E.ON Romania a sustinut cu peste 14,5 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, numarul total al beneficiarilor acestor initiative ridicandu-se la aproximativ 316.000.

Pregatire angajati.Pregatirea si dezvoltarea profesionala a angajatilor este esentiala pentru E.ON, compania investind in propriile centre de pregatire profesionala de la Suceava si Medias, unde au fost implementate sisteme moderne cum este, de exemplu, cel de invatare prin realitate virtuala. Cei peste 6.400 de de angajati depun eforturi continue pentru a rasplati increderea milioanelor de clienti din Romania, iar angajamentul de care dau dovada ne motiveaza sa privim cu incredere catre un viitor care sta sub semnul transformarii digitale si al serviciilor inovatoare.

ContributiaE.ON la economia Romaniei.Activitatile economice, inclusiv relatiile cu furnizorii din diversele sectoare ale economiei, aduc plus valoare pe multe paliere, de la contributia la buget, la cresterea economica si sustinerea de locuri de munca in industria orizontala. E.ON a contribuit la bugetul de stat si bugetele locale cu 2,3 miliarde de euro prin taxele si impozitele platite in 15 ani si este un partener important pentru mai mult de 1.700 de furnizori din Romania, dintre care 94% sunt cu capital autohton.Numai anul trecut valoarea achizitiilor companiilor din grup, fara sa luam in calcul gazele naturale si energia electrica achizitionata, au avut o valoare de peste 1,5 miliarde lei, din care 96% au fost achizitii de bunuri si servicii de la furnizori romani.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienti.

 

0 comentarii2583 vizualizări30 iunie 2020
rss 2.0
rss 2.0