Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Delgaz Grid continua digitalizarea cu lansarea unei platforme dedicate procesului de schimbare a furnizorului.

Platforma, functionala de la 1 iulie, este accesibila furnizorilor de gaze naturale si electricitateIn contextul liberalizarii pietei de gaze naturale si de la 1 ianuarie 2021 a celei de electricitate, platforma faciliteaza procesul de schimbare a furnizorului;

 Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, a lansat la 1 iulie o aplicatie dedicata schimbarii furnizorului de energie electrica si gaze naturale care permite schimbul de date si informatii intre partile implicate. Platforma este disponibila pe pagina web Delgaz Grid la adresa https://delgaz.ro/schimbare-furnizori. La platforma au acces gratuit si nediscriminatoriu toti furnizorii de gaze naturale si/sau energie electrica licentiati.

 De asemenea, platforma constituie un pas important in directia automatizarii procesarii contractelor de distributie asociate solicitarilor de schimbare a furnizorului.

 Prin facilitatile oferite de noua aplicatie sunt eliminate disfunctionalitatile inerente transmiterii de date si informatii pe canalele traditionale, si implicit, intarzierile sau erorile in procesul de schimbare a furnizorului.

 Suplimentar, datele de consum pot fi accesate de catre clientii finali, de catre furnizorii care au clienti in zone in care Delgaz Grid detine licenta de distributie sau de catre alt furnizor decat cel cu care clientul are contract, cu acordul scris al clientului.

 "Criza sanitara prin care trecem a demonstrat inca o data, daca mai era nevoie, importanta digitalizarii. Digitalizarea retelelor de distributie, a proceselor interne, dar mai ales a celor externe, care implica interactiunea cu clientii, partenerii de afaceri si institutionali, sunt prioritare in viziunea noastra. Noua platforma raspunde cerintelor pietii de energie si va aduce un beneficiu real utilizatorilor sistemului de distributie, fie ca sunt consumatori sau furnizori", a declarat Csulak Ferenc, Director General al Delgaz Grid.

  Toate informatiile tranzitate pe platforma sunt stocate in siguranta si sunt utilizate in conformitate cu legislatia referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

 Pe langa platforma dedicata schimbarii furnizorului, deja este functionala platforma Acces Delgaz (pentru racordarea noilor consumatori la sistemul de distributie), iar in continuare analizam si digitalizarea/automatizarea altor procese pentru cresterea calitatii oferite utilizatorilor sistemului de distributie.                       

 

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, opereaza o retea de gaze naturale de peste 23.000 km in 20 de judete din partea de Nord si de Vest a Romaniei (Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau) si o retea de electricitate de aproape 81.900 km in sase judete din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. De la intrarea pe piata locala, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe de 2,3 miliarde de euro.

 

0 comentarii2443 vizualizări06 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0