Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Mai putin de 10% dintre romani fac revizia tehnica anuala a centralelor termice.

Mentenanta anuala si verificarea tehnica obligatorie garanteaza pastrarea eficientei energetice a echipamentelor, si reduc semnificativ riscul aparitiei unor defectiuni ale instalatiei de incalzire.  

Centrala termica este unul dintre cele mai importante echipamente din locuintele romanilor, fiind responsabila de asigurarea confortului in fiecare zi, indiferent de anotimp. Cu toate acestea,mai putin de 10% dintreromani fac revizia tehnica anuala a centralelor termice, riscand ca echipamentele sa nu functioneze la parametri optimi, sa aiba un randament mai mic si un consum mai mare de combustibil, potrivit datelor Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice. In Romania sunt instalate aproximativ 2,6 milioane de centrale termice.

"Multi proprietari uita ca centralele termice sunt echipamente care functioneaza zilnic si ca au nevoie de intretinere periodicapentru a functiona eficient si cat mai mult timp. Revizia tehnica, operatiune care in mod normal dureaza aproximativ 1,5-2 ore,reduce semnificativ riscul aparitiei unor defectiuni neprevazute si poate prelungi cu cativa ani durata de viata a echipamentului, daca este realizata anual", a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

O centrala care nu functioneaza la parametri optimi produce mai putina apa calda menajera si incalzire. De asemenea, ocazionalele erori se pot transforma in timp in defectiuni care necesita interventii costisitoare sau chiar pot duce la inlocuirea centralei. Pentru a proteja investitia in confortul familiei si pentru a evita costurile suplimentare, Ariston Thermo Romania recomanda ca revizia tehnica sa fie realizata anual. Daca aceasta operatiune nu este efectuata anual, se poate pierde avantajul oferit de garantia extinsa a echipamentului.

Important de mentionat este si faptul ca o centrala care nu a beneficiat de revizii anuale va avea in timp un nivel mai redus de eficientasi un consum mai mare de combustibil.Prin mentenantaconstanta, proprietarul centralei se asigura ca tine costurile sub control.

Revizia tehnica trebuie efectuata de catre personalul unui centru service autorizat, avand in vedere ca sistemul de incalzire este unul complex. Ariston Thermo Romania dispune de cea mai extinsa reteade parteneri de service la nivel national, de peste 250 centre. In fiecare an, compania deruleaza programe intensive de pregatire si acreditare pentru tehnicienii de service, pentru ca acestia sa fie la curent cu noile tehnologii si produse, si pentru a se asigura ca sunt mentinute standardele ridicate ale serviciilor oferite de Ariston.

In timpul reviziei, tehnicienii autorizati vor efectua actiuni de curatare si intretinere a schimbatorului de caldura, vor verifica sau reface reglajele de ardere, vor schimbafiltrele de apa rece si incalzire, daca este necesar. Doar centrele de service autorizatepot asiguraasistenta specializatasi interventii cu piese de schimb originale.

Operatiunile de intretinere sunt necesare, inclusiv pentru modelele de ultima generatie, deoarece functionarea acestora depinde si de agenti precum gazul, aerul, energia electrica sau agentul termic. Atunci cand revizia nu este realizata anual, pot aparea depuneri, magnetita sau reziduuri in centrala, iar schimbatorul de caldura pierde din eficienta, respectiv putere. Dupa o folosire intensa in timpul sezonului rece, tehnicienii observa ca centrala termica pierde din putere, ceea ce inseamna ca produce o cantitate mai mica de apa incalzita.

Centrele de service recomanda ca revizia sa aiba loc dupa iesirea din sezonul rece, in lunile de primavara si vara, dupa ce echipamentul a fost folosit la capacitate maxima, si sa fie evitata programarea acestei operatiuni toamna si iarna, cand este varf de sezon pentru montarea centralelor noi. In functie de oras si centrul de service, costul unei revizii tehnice poate varia intre 150 si 250 de lei.

Alaturi de revizia tehnica, proprietarii sunt obligati prin lege sa realizeze, o data la doi ani, verificarea tehnica periodica (VTP) a centralei, procedura ce trebuie asigurata de catre o firma de service cu autorizatie din partea Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR). Prin verificarea tehnica periodica este evaluata functionarea corecta si sigura a echipamentului. Nu in ultimul rand, este important de stiut ca distribuitorul de gaze verifica periodic valabilitatea VTP-ului.

 


Despre Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Elco, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

0 comentarii2646 vizualizări13 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0