Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Crestere semnificativa a numarului de utilizatori E.ON Myline si a activarilor facturii electronice.

1 din 3 clienti E.ON a optat pentru aplicatia E.ON Myline si 1 din 6 pentru factura electronica; E.ON isi propune pana la finalul anului reducerea cu 40% a consumului de hartie folosita pentru activitatile interne si in relatia cu clientii; Platformele online ale companiilor E.ON au noi functionalitati menite sa contribuie la reducerea amprentei de carbon;

 Numarul clientilor E.ON care apeleaza la solutiile online oferite de companie a crescut semnificativ in ultimele luni, de la obtinerea sau transmiterea de informatii si documente, pana la racordarea la sistemul de distributie si efectuarea de plati.

 

Astfel, in luna iunie s-au inregistrat circa 15.000 de conturi online noi E.ON Myline, o crestere cu aproximativ 230% fata de luna iunie a anului trecut. Tot in luna iunie, 26.000 de clienti au descarcat aplicatia Myline pentru telefonul mobil, de cinci ori mai mult fata de aceeasi luna a anului trecut. Si plata online a facturilor a devenit tot mai uzuala, in luna iunie fiind facute 440.000 de plati, cu 145% mai multe comparativ cu iunie 2019. In primele sase luni ale acestui an, numarul platilor efectuate prin Myline a depasit 2,5 milioane.

 

"Ne bucura faptul ca tot mai multi clienti folosesc mijloacele online pe care le punem la dispozitie. Mai ales in aceasta perioada dificila, generata de pandemia COVID-19, ii incurajam sa apeleze cu incredere la aceste mijloace sigure si facile care permit comunicarea cu compania noastra mai rapid si in conditii de siguranta", a declarat Andreea Ionita, Chief Strategy & Digital Officer si Director General Adjunct E.ON Romania.

 

In acelasi registru ascendent se incadreaza si transmiterea indexului indicat de contorul de gaz/electricitate, in luna iunie fiind transmise 420.000 de autocitiri prin portalul nostru, cu 145% mai mult decat in luna similara a anului anterior.

 

Factura electronica a castigat teren in fata celei traditionale, 1 din 6 clienti optand pentru acest tip de factura, economisindu-se astfel anual circa 1 milion de euro si, mai important, salvand peste 200 de copaci de la defrisare.

 

Mai mult, E.ON isi propune ca pana la finalul anului 2020 sa reduca cu 40% consumul de hartie folosita pentru activitatile interne si in relatia cu clientii. De aceea se are in vedere, in curand, renuntarea partiala la contractele tiparite si oferirea unei alternative prin digitalizarea semnaturii si stocarea contractelor intr-un cloud la care clientul sa aiba acces permanent. In acest fel va fi redusa nu doar cantitatea de hartie folosita ci si amprenta de carbon prin economisirea de carburant care ar fi fost necesar pentru expedierea lor prin curierat sau posta.

 

De cateva luni au fost implementate noi functionalitati pe platformele online pentru a face mai usor accesul la vizualizarea si plata facturii. Astfel, aceasta poate fi achitata direct de pe site-ul E.ON fara a fi necesar un cont Myline, ci doar codul de abonat. De asemenea, s-a scurtat timpul de descarcare a facturii, de la 9 la 3 secunde.

 

Si platforma Acces Delgaz, utila pentru racordarea noilor consumatori la sistemul de distributie, a fost intens accesata in primele 6 luni ale anului de peste 105.000 utilizatori, aproximativ de trei ori mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut.

 

Incepand cu luna iulie,  este functionala o noua aplicatie dedicata schimbarii furnizorului de energie electrica si gaze naturale. Platforma este disponibila pe pagina web Delgaz Grid la adresa https://delgaz.ro/schimbare-furnizorisi permite accesul gratuit si nediscriminatoriu al tuturor furnizorilor de gaze naturale si/sau energie electrica licentiati.

 

Compania are in vedere digitalizarea/automatizarea si a altor procese pentru cresterea calitatii serviciilor oferite utilizatorilor E.ON.   

 

 

Despre E.ON Romania

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2,3 miliarde de euro.

 

.

 

 

 

E.ON breveteaza o solutie digitala IOT pentru medii de lucru sustenabile si sanatoase • InovatiaE.ON a primit brevetul european si va fi inclusa incepand de anul viitor in ofertele companiei;

• Big Data contribuie la reducerea costurilor companiilor.

  Un nou sistem de monitorizare Internet of Things (IOT) face ca halele de productie sa fie medii mai sustenabile, mai sanatoasesi mai economice financiar. Dispozitivele si aplicatia software dezvoltate de echipa de tehnologie digitala E.ON prelucreaza date privind o serie de masuratori importante. Sunt masurate inclusiv calitatea aerului si temperatura camerei pentru a prezice cu exactitate evolutia viitoare a acestora. Aplicatia calculeaza de exemplu cand trebuie adaugat aer proaspat in hala de productie,asigurandun mediu de lucru sanatos si sigur. Inovatia E.ON SE a primit deja brevetul european.

 Creierul intregului sistem este un modul de procesor de dimensiunea unui card de credit. Dispozitivul combina datele inregistrate de senzori multipli cu prognoze meteo si aplica principii de inteligenta artificiala si invatare automata pentru a proiecta situatia optima pentru spatiul de lucru. In fiecare ora, aproximativ 10 milioane de informatii punctuale sunt colectate din interiorul si exteriorul mediilor de lucru, inclusiv din unitatile de productie.

 Dispozitivul inregistreaza temperatura, umiditatea, miscarea sau concentratia de gaze si poluanti precum CO2 sau oxizi de azot. Cu ajutorul acestor date, inteligenta artificiala poate determina exact ce fereastra a uneiincaperiar trebui deschisa intr-un moment anume, pentru a asigura climatul optim de lucru pentru angajatii aflati in interior.

 Intrucat o modificare a temperaturiicu doar un grad Celsius poate afecta costurile de incalzire cu 12%, durata optima a fluxului de aer proaspat este determinata, astfel incat sa se evite pierderea de caldura si, prin urmare, consumul de energie.

 Noul sistem E.ON ofera o solutie de ultima generatie pentru ecosistemele industriale, colectand o cantitate imensa de date si informatii pentru a permite implementarea deciziilor inteligente. In prezent, multe companii din diferite industrii fie nu au posibilitatea sa colecteze aceste date, fie datele pe care le colecteaza sunt de calitate slaba sau provin de la producatori diversi. In aceasta ultima situatie, informatiilenu pot fi reunite pe o singura platforma. Noua solutie E.ON ia in considerare pentru prima data toti parametrii si poate optimiza si chiar inlocui instalarea sau functionarea sistemelor de climatizare.

 "Aceasta inventie este un exemplu excelent despre maniera in care E.ON isi ajuta clientii sa creeze un viitor mai bun pentru propriii lor angajatii, economisind energie si totodataimbunatatind mediul de munca al acestora. Aceasta solutie inovatoare se bazeaza pe utilizarea unei cantitati imense de date. E.ON va continua sa dezvolte solutii digitale si modele de afaceri in sprijinul calitatii vietii si protectiei climaterice", spune Matthew Timms, Chief Digital & Technology Officer la E.ON.

 E.ON va avea ca produs licentiat  in oferta sa monitorizarea inteligenta, incepand de anul viitor.

 Brevetul poate fi vizualizat pe pagina web a Oficiului European de Brevete, numarul EP3667633A1:

 https://worldwide.espacenet.com/patent/search/family/064664889/publication/EP3667633A1?q=EP3667633A1

 

 

0 comentarii2744 vizualizări16 iulie 2020
rss 2.0
rss 2.0