
E.ON a lansat un exercitiu de management al pasivelor in vederea armonizarii structurii de finantare a Grupului. Masurile de optimizare, ca parte a sinergiilor de integrare, includ suspendarea elaborarii si publicarii datelor financiare consolidate ale innogy. In plus, se vor anula orice contracte de rating ale Innogy aflate in derulare. Se anticipeaza ca reorganizarile din interiorul grupului vor reduce activele totale si/sau capitalizarea disponibile detinatorilor de obligatiuni innogy.
E.ON doreste sa se asigure ca detinatorii de obligatiuni sunt tratati corect si, de aceea, ofera detinatorilor de obligatiuni innogy sa treaca la acelasi nivel si statut cu cel al detinatorilor de obligatiuni E.ON. Detinatorii de obligatiuni innogy trebuie, ca atare, sa actioneze si sa raspunda ofertei conform specificatiilor din documentele de ofertare.
Directorul Financiar General al E.ON, Marc Spieker: "Derularea programului nostru de sinergie este in plin avant. Faptul ca le asiguram detinatorilor de obligatiuni innogy optiunea de a trece la E.ON constituie un pas logic al angajamentului nostru fata de toate partile interesate"
Toate documentele tranzactiei sunt disponibile online la adresa:
www.eon.com/innogy-bonds
Citigroup si NatWest Markets acorda asistenta in derularea tranzactiei. White & Case acorda consiliere juridica.
.
E.ON a dezvoltat in Romania, din anul 2018 si pana in prezent, un numar de 74 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienti din sectoare variate ale economiei. Dintre acestea, 29 de proiecte au fost finalizate iar alte 45 de proiecte sunt in prezent in diverse stadii de dezvoltare.
In cadrul proiectelor au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai performante industrii precum auto, chimie si petrochimie, alimentara, centre de logistica, centre comerciale si cladiri de birouri, mari retaileri, producatori industriali din industrii diverse. Puterea nominala totala a centralelor fotovoltaice predate la cheie de E.ON este de 6.734 kWp, iar productia acestora este de 9.550 MWh pe an.
"Impreuna cu clientii nostri, ne-am angajat sa cream o lume a energiei mai verde si mai sustenabila. Adoptarea solutiilor noastre de generare fotovoltaica de catre companii romanesti, lideri in sectoarele lor, arata ca suntem pe drumul cel bun. Numai prin proiectele finalizate pana acum vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon cu peste 6 mii de tone pe an", a declarat Catalin Iordache, Director General al E.ON Energie Romania.
Astfel, pentru Dedeman, liderul national in retailul materialelor de constructii si al amenajarilor interioare, cu capital 100% romanesc, E.ON este in curs de a finaliza instalarea a 16 centrale fotovoltaice la magazinele companiei care vor genera 3.750 MWh anual. Puterea totala instalata va fi de peste 3 MWp si va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electrica necesar desfasurarii activitatii magazinelor. Reducerea emisiilor de CO2 este estimata la 1.177 tone pe an.
Pentru compania bistriteana TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, E.ON a finalizat recent instalarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice montate pe acoperisuri din Romania. Prin acest sistem de energie fotovoltaica, care produce 2.420 MWh pe an, Teraplast isi va asigura 11% din energia electrica necesara din surse regenerabile si isi va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, pana la 660 de tone pe an. Sistemele de pe acoperisuri au o putere nominala de maxim 1.936 kWp putere instalata tensiune continua si 1.600 kWp putere instalata tensiune alternativa. Parteneriatul cu Teraplast continua, la acest moment aflandu-se in curs de implementare doua noi proiecte fotovoltaice, unul in municipiul Bistrita si altul in orasul Baicoi.
Un alt exemplu este parteneriatul cu compania valceana Don Pedro, al 2-lea producator de hartie tissue din tara, cu capital 100% romanesc, pentru realizarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice, care va produce un total 767 MWh pe an, reprezentand 25-30% din necesarul total de energie al companiei.
Odata cu finalizarea proiectelor pe care compania le are in curs de dezvoltare la acest moment, productia totala de energie fotovoltaica va ajunge la 20.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.
E.ON este angajata in reducerea emisiilor de dioxid de carbon, in 2017 compania adoptand in acest sens o strategie climatica. Solutiile de producere a energiei din surse regenerabile cum este energia solara sunt o parte importanta a efortului de decarbonare a economiei.
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienti.
0 comentarii | 154 vizualizări | 18 august 2020 |