
Delgaz Grid continua sa investeasca in tehnologia moderna de detectare a scaparilor de gaz, de curand fiind incheiat procesul de achizitie pentru 8 autolaboratoare echipate cu tehnologie laser, valoarea acestei investitii fiind de circa 2 milioane de lei. Alte 3 milioane de lei urmeaza sa fie investite, pana la finele acestui an, pentru achizitionarea a 280 de aparate de detectare portabile, de ultima generatie, care vor ajunge in dotarea echipelor specializate, echipe ce acopera cele 20 de judete din aria de responsabilitate a companiei.
Cele 8 masini de detectare intregesc flota companiei care ajunge astfel la 13 autolaboratoare performante, ce permit detectarea scaparilor de gaz ce pot aparea pe retelele de distributie a gazelor naturale si care au o lungime totala de peste 22.600 kilometri.
Autolaboratoarele detin cea mai moderna tehnologie de analiza a scaparilor de gaz, prin spectroscopie laser. Datele furnizate de aceste echipamente sunt procesate de o aplicatie digitala, instalata pe laptopul autovehiculului. Prin intermediul aplicatiei, la finalul zilei se obtine un raport complet care contine traseul pe care s-a deplasat autolaboratorul, precum si marcarea exacta a tuturor scaparilor de gaze naturale, identificate prin coordonate GPS. In baza acestor informatii, se planifica activitatea de mentenanta a sistemului de distributie, cu rol determinant in asigurarea securitatii in alimentarea cu gaze naturale a celor peste 3 milioane de clienti.
Tot in acest an, compania va achizitiona si 280 de aparate de detectare moderne, 70 dintre acestea fiind dotate cu tehnologie laser.
In plus, pentru cresterea sigurantei in exploatare, Delgaz Grid si-a propus sa investeasca, pana la finele acestui an, 207 milioane lei in distributia de gaze naturale, obiectivul principal fiind modernizarea a peste 350 kilometri de conducte si bransamente gaze naturale.
Despre Delgaz Grid
Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, opereaza o retea de gaze naturale de circa 22.650 km in 20 de judete din partea de Nord si de Vest a Romaniei (Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau) si o retea de electricitate de peste 81.500 km in sase judete din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. De la intrarea pe piata locala, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe de 2,3 miliarde de euro.
![]() | ![]() |
0 comentarii | 70 vizualizări | 21 august 2020 |