Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Peste 3,5 hectare de teren, reimpadurite de E.ON Romania in judetele Mures si Suceava.

Se planteaza 18.000 de puieti de gorun, frasin, paltin si fag, cu sprijinul Directiilor Silvice din Mures si Suceava; Numarul puietilor este echivalent cu cel al conturilor noi activate pe platforma E.ON Myline in lunile septembrie si octombrie, clientii optand si pentru factura electronica;

 E.ON Romania va reimpaduri, in prima parte a lunii noiembrie, peste 3,5 hectare de teren in zonele Stejareni, de langa Sighisoara, jud. Mures si Patrauti, jud. Suceava. Cu sprijinul Directiilor Silvice Mures si Suceava, vor fi plantati 18.000 de puieti de gorun, frasin, paltin si fag, un numar echivalent cu cel al conturilor noi facute de clienti pe E.ON Myline in perioada septembrie-octombrie, clienti care si-au activat si factura electronica.

 Proiectul E.ON face parte din strategia de dezvoltare sustenabila a companiei care isi propune sa fie un model de bune practici in ceea ce priveste protejarea naturii si asigurarea unui viitor mai verde.

 Chiar daca reducerea consumului de hartie pare un lucru minor, aceasta masura alaturi de utilizarea surselor regenerabile de energie sau reducerea consumului de energie pot contribui in mod esential la cresterea calitatii vietii. De aceea, clientii sunt incurajati sa opteze pentru factura electronica in locul celei traditionale, pe suport de hartie, salvand astfel anual mii de copaci de la taiere.

 " Prin aceasta actiune contribuim la reducerea poluarii. Le multumim clientilor pentru felul in care raspund initiativelor noastre de sustenabilitate. Ii rasplatim cu cate un copac plantat pentru fiecare cont nou pe platforma E.ON Myline pentru care s-a activat si factura electronica,  in ultimele doua luni. Doar impreuna putem construi un viitor mai verde!", spune Claudia Griech, Directorul General Adjunct al E.ON Romania.

   Perioadele optime pentru plantarea arbustilor sunt primavara - lunile martie-aprilie si toamna -sfarsit de octombrie - inceput de noiembrie, cand procentul de puieti care prind radacini ajunge la 80-90%. Astfel, in judetul Mures, in zona Stejareni de langa Sighisoara vor fi plantati 10.000 de puieti de gorun, frasin si paltin pe o suprafata de 2 hectare, iar in zona Patrauti din judetul Suceava, pe o suprafata de 1,55 hectare, vor fi plantati 8.000 de puieti de gorun, frasin si fag. Acestia vor ajunge in starea de maturitatate peste circa 7-8 ani, in functie de conditiile meteo. Practic, la maturitate copacii ajung la inaltimi de aproximativ 2-2,5 m creand o structura omogena cu restul padurii.

 Un studiu publicat in publicatia Nature releva faptul ca padurile noi, ajunse la maturitate, absorb mai mult carbon din atmosfera fata de cele imbatranite deja, fiindca tinerii copaci au nevoie de acesta pentru a se dezvolta, dar si pentru ca, de obicei, sunt plantati mai compact si astfel au o capacitate mai mare de absorbtie.

 Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienti.

 

0 comentarii2611 vizualizări06 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0