Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Grupul TeraPlast a primit finantare pentru proiectul de investitii in valoare de 7,9 milioane de euro.

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, a primit miercuri, 11 noiembrie 2020, acordul de finantare pentru primul proiect depus in cadrul schemei de ajutor de stat in 2020. Proiectul, numit "Cresterea competitivitatii TeraPlast SA prin achizitionarea de utilaje performante si realizarea de constructii noi", presupune extinderea capacitatii de productie a liniei de business Instalatii. Valoarea totala a proiectului depus este de 7,9 milioane de euro, din care 3,9 milioane de euro reprezinta ajutorul de stat aprobat.

"Ministerul de Finante a inteles importanta sustinerii proiectelor care elimina importurile si echilibreaza balanta comerciala. Programul anuntat de Guvern asigura fonduri pentru lucrari de infrastructura, deci noi vom mai avea de lucru in ritm alert inca 15 ani. Cu toate acestea, daca producatorii romani nu investesc in cresterea capacitatilor de productie, in loc sa eliminam importurile, acestea vor creste. Prin aceasta investitie, pe langa piata de infrastructura, TeraPlast va intra si pe alte segmente de instalatii pe care in prezent 90% din produse sunt importate." a declarat Ovidiu Gurau, Directorul Comercial TeraPlast.

Proiectul de fata este primul dintre proiectele de investitii de peste 20 milioane de euro anuntate de Grupul TeraPlast in septembrie 2020. Implementarea proiectului a fost demarata dupa depunerea proiectului, iar finalizarea lui este estimata pentru aprilie 2022. Investitia va determina crearea a 45 de noi locuri de munca. 

Grupul TeraPlast mai are un proiect de investitii, depus in cadrul schemei de ajutor de stat, pentru care asteapta acordul de finantare. Acesta vizeaza productia de ambalaje biodegradabile prin filiala sa TeraPlast Folii Biodegradabile SRL. Valoarea totala a proiectului este de 11,8 milioane de euro, iar valoarea ajutorului de stat solicitat este de 5,8 milioane de euro.

 

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria. Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta al Bursei de Valori Bucuresti - BET - si, din septembrie 2020, in indicii TotalCap si MicroCap ai FTSE Russell. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.

 

0 comentarii2646 vizualizări13 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0