Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 26 Ianuarie 2023 - 14587
PEPCO Romania continua sa sustina copiii.

Hope and Homes for Children si PEPCO Romania continua, pentru al treilea an consecutiv, parteneriatul pentru prevenirea separarii copilului de familie prin interventii de prevenire a abandonului scolar si sprijinirea incluziunii sociale a copiilor dezavantajati, cu o noua sponsorizare in valoare de 75.000 de Euro. In total, 130 de copii din 11 judete si municipiul Bucuresti vor fi sustinuti, incepand cu aceasta luna si pana la finalul lunii septembrie 2021, cu rechizite, computere, manuale si alte materiale necesare studiului, precum si cu imbracaminte, incaltaminte si produse de igiena.

In continuarea interventiilor din acest an, cand 160 de copii vulnerabili din judetele Bacau, Bihor, Bistrita, Botosani, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Neamt, Sibiu, Suceava si in municipiul Bucuresti au fost sprijiniti sa ramana alaturi de parintii lor si sa nu abandoneze scoala, noua sponsorizare va sustine, de asemenea, si amenajarea unor spatii de invatare corespunzatoare pentru copii, acasa (dupa caz, renovarea camerei de studiu si/sau mobilarea ei). Incepand cu primavara aceasta, de exemplu, 4 copii de varsta scolara din judetul Suceava care locuiau impreuna cu parintii si cu bunicul in 2 camere, fara a avea macar o masa pe care sa isi faca temele, au acum propriul spatiu de invatare, prin renovarea si mobilarea uneia dintre camere.

In total, incepand cu anul 2019 si pana in prezent, 280 de copii in situatie de risc de abandon scolar timpuriu au fost sprijiniti sa isi continue studiile, in cadrul parteneriatului cu PEPCO Romania. Prin consiliere educationala si sustinere materiala, familiile acestor copii au beneficiat de sprijin pentru a le putea asigura celor mici un mediu cat mai potrivit desfasurarii activitatilor educationale.

"Intr-o familie defavorizata, motivele pentru care un copil paraseste mult prea devreme scoala sunt pe cat de comune, pe atat de ingrijorator de variate. Ar putea fi lipsa rechizitelor, a unui loc in casa dedicat studiului, a faptului ca n-au acces la utilitati de baza, cu atat mai putin la tablete pentru scoala online. Anul acesta, in contextul pandemiei, lipsurile in familiile si asa nevoiase s-au accentuat. Sustinerea PEPCO Romania este acum cu atat mai importanta, pentru ca ne ajuta sa intervenim acolo unde este cea mai mare nevoie, intr-o perioada in care din ce in ce mai multe familii se adancesc in saracie extrema. Multumim pentru un parteneriat si un impact pe termen lung!" - Robert Ion, Director de Fundraising, Hope and Homes for Children Romania

 

PEPCO Romania se alatura astfel apelului pe care Hope and Homes for Children l-a lansat toamna aceasta, prin campania Pretul Binelui, un semnal de alarma cu privire la numarul din ce in ce mai mare de copii care risca sa fie separati de parinti si sa ajunga in orfelinate, in contextul pandemiei si al saraciei extreme in care familiile vulnerabile se adancesc, in lipsa unui loc de munca. Cu mesajul Saracia extrema separa copiii de parinti, treptat, pana ii separa de tot. Ajuta-i sa ramana impreuna!, Fundatia face un apel la companii si persoane fizice, deopotriva, pentru ca, pe masura ce sunt identificate solutii alternative de locuire si ingrijire pentru copiii inca ramasi in orfelinate, altii sa nu le ia locul.

 

De curand, Banca Mondiala anunta ca saracia extrema creste anul acesta pentru prima data in ultimii 22 de ani - si estima ca efectele pandemiei vor impinge in saracie extrema intre 88 si 115 milioane de oameni doar in acest an, in special in tari care se confrunta cu rate ridicate de saracie, cum este si Romania. In conditiile in care, in 2019, Romania se afla deja pe primul loc in UE, conform EUROSTAT, cu 1 din 3 copii care traiau in risc de saracie si excluziune sociala, situatia devine din ce in ce mai alarmanta: in lipsa unui minim necesar pentru a supravietui - un acoperis deasupra capului, caldura pe timpul iernii, sau cel putin o masa pe zi - copiii sunt separati de parinti si, inevitabil, ajung in centre de plasament sau in forme de protectie speciala.  

 

Pentru mai multe informatii:

Larisa Dumitru, Hope and Homes for Children

tel. 0799 830 651, email: larisa@hopeandhomes.ro

 

 

Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, iar de atunci si pana in iunie, 2020, Fundatia a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 12 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 6.020 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 458 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.

 

In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 34.310 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, peste 1.872 de tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 2.112 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 1012 in centrele de primire in regim de urgenta. 9.290 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.

 

Peste 58.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Pana in prezent, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro in reforma sistemului de protectie a copilului, inchizand institutii de tip vechi, reintegrand copiii in familia naturala sau extinsa, plasandu-i in grija asistentilor maternali profesionisti sau mutandu-i in case de tip familial.

Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

 

 

Despre PEPCO Romania

PEPCO este un lant european de retail care ofera clientilor sai acces usor si rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-si imbraca familia si pentru a-si ingriji sau decora casele, la preturi mici. PEPCO opereaza 2000 de magazine in Bulgaria, Cehia, Croatia, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Ungaria. Brand-ul a fost lansat in 2004 in Polonia si de atunci a captat interesul unui numar tot mai mare de clienti, extinzandu-si ulterior operatiunile in Europa Centrala si de Est.

In domeniul responsabilitatii sociale, PEPCO se concentreaza pe sprijinirea copiilor, implicandu-se in principal in activitati care vizeaza imbunatatirea calitatii timpului liber. Exista in derulare zeci de programe CSR la locul de munca in fiecare tara in care PEPCO este prezent. In toate aceste tari cooperam cu organizatii neguvernamentale care ajuta copiii din familiile sau comunitatile defavorizate. Aceste organizatii se concentreaza pe dezvoltarea personala si emotionala a copiilor, pe consolidarea abilitatilor si competentelor acestora si pe sprijinirea accesului la educatie. De asemenea, intreprind activitati care vizeaza cresterea interesului lor pentru arta, cultura si sport.

www.pepco.ro

 

 

0 comentarii2821 vizualizări16 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0