Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
E.ON implementeaza solutii de iluminat public eficient energetic in 27 de localitati.
Compania E.ON Energie Romania a incheiat, pana in prezent, parteneriate cu 10 primarii din judetele Arad, Timis, Maramures, Neamt si Suceava prin care 27 de localitati vor beneficia de solutii la cheie pentru iluminat public modern, bazat pe tehnologie LED cu performanta energetica ridicata.

 In cadrul proiectelor, cu o valoare totala de peste 1 milion de euro, vor fi montate circa 4.300 de corpuri de iluminat atat pentru iluminatul stradal, cat si pentru cel interior din scoli, gradinite, sali de sport, camine culturale si sedii ale primariilor. Sistemele vor asigura o economie de 50-60% la consumul de electricitate si implicit reducerea facturilor unitatilor administrative locale.

 

"Solutiile noastre pot aduce economii la bugetul local de mii sau zeci de mii de euro anual. Acestea sunt parte a conceptul nostru de smart village, care include si solutii de generare fotovoltaica si mobilitate electrica, concept pe care dorim sa-l dezvoltam la nivel national", afirma Catalin Iordache, Director General al E.ON Energie Romania.

 

La acest moment, in 19 din cele 27 de localitati lucrarile au fost finalizate urmand ca, pana la inceputul anului viitor, sistemele de iluminat cu tehnologie LED sa fie functionale si in celelalte 8 localitati.

 

Primul proiect a debutat in anul 2018 in parteneriat cu Primaria Frumuseni - jud. Arad, localitatea devenind smart village E.ON, si a continuat cu Primariile Santana, Fantanele, Zabrani, Beliu si Ususau, tot din jud. Arad, Sanandrei, jud. Timis, Targu-Lapus, jud. Maramures, Tasca, jud. Neamt si Berchisesti, jud. Suceava.

 

E.ON a asigurat autoritatilor publice locale partenere proiecte la cheie, care au inclus pregatirea documentatiei tehnice si obtinerea avizelor si autorizatiilor, precum si sprijin pentru finantarea investitiei pentru o perioada de pana la 5 ani.

 

Printre beneficiile aduse de sistemele de iluminat public cu tehnologie LED se numara, totodata, reducerea costurilor operationale si de intretinere, lampi cu durate mai mari de utilizare, corpuri de iluminat fiabile, rezistente, cu protectie ridicata impotriva factorilor de mediu, imbunatatirea calitatii luminii, impact redus asupra mediului si nu in ultimul rand reducerea emisiilor de carbon.

 

Expertiza E.ON in solutii de iluminat eficient nu se limiteaza la sistemele publice, compania finalizand, pana in prezent, 18 proiecte de iluminat inteligent cu tehnologie LED dedicate companiilor din sectoare variate ale economiei, in special pentru cele care detin spatii cu destinatie industriala, logistica, depozitare sau pentru cresterea pasarilor si animalelor dar si birouri.

 


E.ON Energie Romania, membra a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate si solutii energetice avand un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienti, atat rezidentiali, cat si companii si municipalitati. Grupul E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piata din Romania, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2,3 miliarde de euro.

0 comentarii2702 vizualizări17 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0