Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
E.ON lanseaza campania: Imi pasa. Stop Bullying-ului!

Cum iti dai seama ca copilul tau este hartuit si agresat de alti copii? Ce poti face tu, ca parinte, pentru a-ti feri copilul de cyberbullying? Cum vorbim in familie, dar si la scoala despre acest fenomen ingrijorator si cum il gestionam, mai ales ca situatiile sunt tot mai dese, Romania fiind plasata la acest capitol pe un ingrijorator loc 3 la nivel european, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Acestea sunt cateva din temele ce vor fi dezbatute de specialisti in cadrul campaniei E.ON: Imi pasa. Stop Bullying-ului, lansata pe 20 noiembrie, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copilului.

Potrivit unui studiu sociologic realizat in 2019 de Asociatia Telefonul Copilului, 72% dintre victimele bullying-ului s-au confruntat cu agresiuni indreptate impotriva lor cel putin o data in ultimul an. Referitor la abuzul de tip cyberbullying, acelasi studiu releva faptul ca acesta a avut loc preponderent pe platformele online cele mai utilizate de catre elevi: Facebook (23%), WhatsApp (21%), Instagram (19%).

"Sunt marginalizata in fiecare zi de aproape orice coleg de clasa. Nu doar situatia financiara ma face sa ma simt foarte prost, dar si lipsa mamei care s-a imbolnavit de o boala crunta numita cancer. Colegii la scoala imi spun lucruri foarte urate care-mi rasuna in auz pana in noapte, tarziu: "poate ca mama ta a murit deoarece nu si-a mai suportat propria fiica". Aceste lucruri ma raneau, ma ranesc si ma vor rani cat timp voi ramane in aceasta scoala", spune Elena, o fetita de 14 ani, victima a bullying-ului in cartea "Povesti de la noi pentru voi", publicata in anul 2019 sub coordonarea prof. Dina Maria Pripon si Ruxandra Vasilescu.

"Este dreptul copiilor sa poata trai si invata intr-un mediu sigur, placut, lipsit de ostilitate. De aceea, E.ON lanseaza astazi, de Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, o campanie pe tema bullying-ului, un fenomen tot mai prezent in tara noastra. In cadrul dezbaterilor online, specialistii ne vor invata pe noi, adultii, cum sa ii ferim pe copii si adolescenti in mod special de cyberbullying, fiind o perioada in care acestia petrec mai mult timp in mediul virtual", afirma Cristina Sissons, manager Responsabilitate Corporatista  E.ON Romania.

Primul eveniment din cadrul campaniei E.ON este webinarul din 23 noiembrie, transmis live, incepand cu ora 21.00, pe pagina de Facebook E.ON (https://www.facebook.com/E.ONRomania/). Reputatul blogger si influencer pe teme de parenting, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Printesa Urbana, alaturi de cunoscutul psiholog Gáspár György, ne vor oferi cateva sfaturi practice despre cum ne putem proteja copiii de bullying.


Cu ajutorul specialistilor in cybersecurity vom afla cum putem monitoriza accesul copiilor pe retelele de social media sau cum putem folosi aplicatii ce sporesc securitatea acestora in spatiul virtual, in cadrul unui webinar transmis live pe 3 decembrie.

O directie prioritara pentru E.ON este reprezentata de sustinerea proiectelor educationale dedicate copiiilor si tinerilor. Numai in acest an, prin intermediul proiectului #ScoalaAcasa aproape 300 de copii au primit laptopuri din partea companiei si astfel acestia au putut sa urmeze cursurile online. In luna octombrie am lansat concursul national "Scoala Verde" dedicat copiilor din ciclul gimnazial pentru a-i incuraja sa se implice in actiuni de protejare a mediului, in competitie fiind inscrise peste 100 de proiecte.

Inca din anul 2009 am inceput Lectiile despre energie si siguranta in institutii de invatamant. Pana in prezent, am reusit sa ajungem in peste 600 de scoli si gradinite, contribuind astfel la educarea a peste 25.000 de copii si elevi.

Proiectul "Energie in scolile copilariei", derulat inca din anul 2012, urmareste imbunatatirea conditiilor de studiu si eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazata pe tehnologie led a salilor de clasa.  Cu sprijinul E.ON, 63 de scoli din tara cu peste 40.000 de beneficiari au parte de iluminat modern, valoarea investitiei fiind de 3,5 milioane euro.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienti.

 

0 comentarii3367 vizualizări20 noiembrie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0