Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
E.ON va instala, in Germania, circa 2,5 milioane de contoare inteligente pana in 2030.

In Suedia si Marea Britanie au fost deja instalate cateva milioane de contoare; In Romania, pana in 2028, peste 700.000 de clienti vor avea montate astfel de dispozitive;

 Atingerea obiectivelor de protectie climatica este conditionata de reconfigurarea si reproiectarea sistemelor energetice, iar acest lucru se poate realiza inclusiv prin digitalizarea consecventa a retelelor si inovatii suplimentare. In acest scop, in urmatorii trei ani, E.ON are in plan investitii de 6,6 miliarde de euro doar in retelele sale germane de distributie. De asemenea, in urmatorii zece ani, E.ON intentioneaza sa instaleze in Germania aproximativ 2,5 milioane de contoare inteligente.

 "Impulsionam instalarea sistemelor de contorizare inteligenta deoarece digitalizarea si controlul inteligent al retelelor electrice reprezinta un pilon fundamental al lumii energetice de maine. Aici, la E.ON, suntem convinsi ca sistemul inteligent de masurare va juca un rol cheie in tranzitia energetica. Nu este suficient sa dezvolti energia eoliana, sa vinzi vehicule electrice sau sa dotezi acoperisurile cu panouri solare. Trebuie sa putem masura si controla reteaua la nivel local in timp real, astfel incat sa putem folosi cat mai bine energia generata ecologic", a spus Malte Sunderkötter, director general al filialei E.ON e.kundenservice Netz.

 E.ON este primul furnizor de energie din Germania care a instalat 20.000 de sisteme inteligente de masurare a consumului de energie. Dispozitivul care marcheaza aceasta etapa importanta a fost instalat in data de 2 decembrie la Wasserverband Weddel-Lehre (WWL) in zona retelei filialei E.ON, Avacon.

 Progrese importante au fost consemnate si pe alte piete unde grupul E.ON este prezent. Astfel, in Suedia au fost instalate intr-o prima etapa, desfasurata intre 2004 si 2009, 1 milion de contoare inteligente, in fiecare zi de atunci fiind adaugate 1.000 - 1.200 de dispozitive, proiectul continuand in acest ritm pana la sfarsitul anului 2024. Intre timp, in Marea Britanie, E.ON a instalat deja 2,5 milioane de contoare inteligente.

 In Romania, au fost instalate, in ultimii ani, circa 320.000 de contoare inteligente, iar pentru perioada 2019-2028 tinta este montarea a altor circa 397.000 de contoare, valoarea investitiilor fiind de circa 127,3 milioane de lei. Ca urmare, la sfarsitul anului 2028, peste 700.000 de clienti, reprezentand 45% din totalul clientilor companiei din Romania, vor avea instalate contoare inteligente. Cel mai recent proiect a fost demarat in luna august 2020 in municipiul Iasi si vizeaza contorizarea inteligenta a peste 10.000 de consumatori de energie electrica.

 In viitor, contoarele inteligente vor fi utilizate pentru a inregistra alimentarea de la panouri solare sau alte sisteme si pentru a pune aceste informatii la dispozitia partenerilor de piata, cum ar fi furnizorii, operatorii de retea si vanzatorii directi, in timp real. In plus, daca este necesar, un contor inteligent E.ON poate recunoaste cata energie este utilizata de catre un grup de dispozitive si astfel poate identifica potentialul de economisire. De asemenea, sunt in curs planuri de a oferi tarife noi si flexibile pentru energie electrica.

 

 Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienti.

 

 

0 comentarii2702 vizualizări04 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0