Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
E.ON primeste premiul CDP pentru transparenta si performanta in protectia climei.

Organizatia internationala non-profit de mediu Carbon Disclosure Project - CDP a recunoscut leadership-ul E.ON in ceeea ce priveste sustenabilitatea corporativa. E.ON devine, asadar, una dintre cele cinci la suta companii din totalul celor 5.800 evaluate care este recunoscuta pentru masurile sale de reducere a emisiilor, limitarea riscurilor climatice si dezvoltarea unei economii cu emisii reduse de carbon.

CDP evalueaza masurile de protectie a climei din cadrul companiilor intr-un mod neutru si stiintific. Plasarea E.ON in "Categoria A" este o recunoastere a performantei si transparentei companiei in problemele de mediu si climatice.

Johannes Teyssen, CEO E.ON: "Sunt foarte mandru ca am fost inclusi in Categoria A a CDP. Protectia climei si sustenabilitatea sunt in centrul orientarii noastre strategice catre noua lume a energiei. Suntem hotarati sa continuam acest drum si sa consolidam pozitia E.ON ca o companie lider in domeniul climatului si al durabilitatii. Vom fi o companie neutra din punct de vedere climatic in 2040 si, pana in 2050, intregul lant valoric va fi decarbonizat".

CDP utilizeaza o metodologie detaliata si independenta pentru a evalua companiile. In functie de numarul de puncte obtinute, companiile pot fi grupate in categorii de la A la D. Scorul se bazeaza pe cantitatea de informatii facute publice, constientizarea si gestionarea riscurilor de mediu si demonstrarea celor mai bune practici de mediu, cum ar fi stabilirea de obiective ambitioase.

Evaluarea CDP este, de asemenea, luata in considerare tot mai mult de catre investitori. Acestia fac din sustenabilitatea companiilor un criteriu important pentru deciziile lor de investitii. De exemplu, in 2020, peste 500 de investitori cu active de peste 106 trilioane de dolari si peste 150 de cumparatori cu volume de achizitii de 4 trilioane de dolari au cerut companiilor sa faca publice date despre impactul asupra mediului, riscurile si oportunitatile prin intermediul platformei CDP.

E.ON considera schimbarile climatice si cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera drept una dintre cele mai mari provocari ale acestui secol. Compania sustine pe deplin obiectivele UE privind clima si angajamentul sau fata de Acordul de la Paris. E.ON este pe deplin aliniata cu noua lume a energiei si sustine decarbonizarea, descentralizarea si digitalizarea furnizarii de energie. Retelele electrice ale companiei sunt esentiale pentru tranzitia energetica. Prin conectarea energiilor regenerabile la retelele E.ON, compania contribuie la evitarea a aproximativ 100 de milioane de tone de CO2. Prin divizia sa dedicata solutiilor inovatoare pentru clienti, E.ON isi incurajeaza clientii sa consume mai putina energie, sa fie mai eficienti din punct de vedere energetic si sa isi atinga propriile obiective climatice.

Lista completa a companiilor care s-au incadrat in "Categoria A" a CDP anul acesta este disponibila aici:

https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores.

 

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienti.

 

0 comentarii2744 vizualizări09 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0