Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 28 Martie 2024 - 14587
Consiliul de supraveghere al E.ON stabileste directia de conducere pentru viitor.

Consiliul de Supraveghere al E.ON SE a decis, in cadrul sedintei de marti, sa il numeasca pe Leonhard Birnbaum in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei, incepand cu 1 aprilie 2021. Birnbaum il va succeda, astfel, pe Johannes Teyssen.

Teyssen, care s-a alaturat grupului in 1989, este membru al Consiliului de administratie din 2004 si a condus E.ON de mai bine de zece ani.

Presedintele Consiliului de Supraveghere, Karl-Ludwig Kley, a declarat: "Integrarea innogy marcheaza finalizarea cu succes a restructurarii corporative majore a E.ON. Pentru noul E.ON, va fi important in urmatorii ani sa se construiasca pe aceasta baza stabila si sa se dezvolte in continuare ca motor al tranzitiei energetice europene in era digitala, pentru clientii, societatea si investitorii nostri. Consiliul de Supraveghere este convins ca Leonhard Birnbaum este persoana potrivita pentru aceasta sarcina. El a jucat un rol cheie in modelarea transformarii industriei energetice in ultimii 20 de ani, ocupand diferite pozitii de top si este considerat un conciliator. El a jucat un rol decisiv in conturarea digitalizarii retelelor si a condus in mod convingator integrarea innogy in noul E.ON", a spus Kley.

In acelasi timp, Kley i-a multumit lui Johannes Teyssen pentru realizarile sale din ultimele doua decenii: "In numele Consiliului de Supraveghere si al tuturor celor 75.000 de angajati ai E.ON, as dori sa ii multumesc lui Johannes Teyssen pentru ca a condus Grupul prin ceea ce a fost, cel mai probabil, cea mai plina de evenimente perioada din istoria companiei de pana acum. El a modelat compania timp de peste 30 de ani si a condus-o cu precautie, curaj si hotarare printr-o faza istorica, de profunda transformare a sectorului energetic. Johannes Teyssen a finalizat cu succes restructurarea Grupului. Pozitia actuala a E.ON, ca unul dintre pionierii tranzitiei energetice in Europa si un interlocutor de incredere pentru factorii de decizie politici, economici si pentru societate, este indisolubil legata de numele si persoana sa".

Ca parte a planului de succesiune pentru conducerea de top a Grupului, Consiliul de Supraveghere a anuntat, de asemenea, ca Victoria Ossadnik, in prezent presedinta a Consiliului de administratie al E.ON Energie Deutschland GmbH, va fi numita in Consiliul de administratie incepand cu 1 aprilie 2021. Ossadnik, care s-a alaturat grupului E.ON in aprilie 2018, a petrecut anterior sapte ani la Microsoft Corporation unde a condus, cel mai recent, organizatia internationala a grupului Enterprise Service Data and Artificial Intelligence. In viitor, ea va fi responsabila pentru digitalizarea grupului E.ON.

"Prin Victoria Ossadnik, Leonhard Birnbaum a reusit sa recruteze pentru viitoarea sa echipa de consiliu un expert in digitalizare, recunoscut la nivel international, care in pozitia anterioara de responsabil pentru divizia de vanzari, a dovedit, de asemenea, ca poate conduce o organizatie mare in conditii de schimbari fundamentale, generate de tehnologie. Cu un departament dedicat digitalizarii la nivel de Consiliu de Administratie, punem un semn de exclamare si subliniem astfel ca vedem importanta elementara a tehnologiei digitale si a inovatiei in transformarea viitoare a intregului sector energetic si a grupului E.ON", a spus Kley.

 

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienti.

0 comentarii3066 vizualizări16 decembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0