Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 27 Aprilie 2024 - 14587
E.ON lanseaza chatbotul IOANA pentru automatizarea contractarii serviciilor.

E.ON Romania impreuna cu DRUID, companie specializata in tehnologie conversationala, anunta lansarea chatbotului Ioana, solutie care sa ofere mai multe optiuni de interactiune digitala cu clientii, cum ar fi contractarea online a diferitelor tipuri de servicii oferite de E.ON, comunicarea si preluarea informatiilor pentru a obtine rapoarte personalizate, generarea de alerte referitoare la serviciile companiei.

 Proiectul, care a fost implementat de Inform Lykos, a urmarit si simplificarea accesului la informatii existente in diverse platforme interne, astfel incat contractarea serviciilor sa fie posibila fara deplasarea fizica la magazinele E.ON pentru activarea contractelor.

 IOANA este gazduita in portalul E.ON, la adresa https://www.eon.ro/myline/login, comunicand permanent cu platformele interne - aplicatia E.ON Myline, aplicatia de relatii cu clientii MS Dynamics 365 si cu aplicatia interna de document management. Astfel, IOANA poate accesa toate informatiile si istoricul clientilor si completeaza direct in sistemele interne datele despre clientii nou contractati.

 Pentru clientii existenti, IOANA ofera multiple optiuni: contractare de servicii si produse noi, administrare de cont. Pentru contractarea unui serviciu nou, cum ar fi un contract nou de gaze si/sau electricitate intr-o locatie noua fata de cea existenta, IOANA cere doar confirmarea ca datele de identificare pe care le stie sunt cele reale, apoi ofera variantele de servicii.

 Pentru clientii noi, IOANA ofera informatii despre serviciile E.ON. Dupa alegerea serviciului dorit, IOANA ghideaza utilizatorul prin toti pasii necesari unei inrolari complet digitalizate: solicita o poza cu buletinul, ultima factura de utilitati si contractul de proprietate, completeaza automat informatiile de pe buletin si factura de utilitati si cere confirmarea utilizatorului ca informatiile preluate sunt corecte. Integrarea intre IOANA si aplicatia de document management permite salvarea tuturor informatiilor despre client intr-un dosar virtual al clientului, unul dintre beneficiile majore ale solutiei.

 

"E.ON ofera o experienta complet digitala, moderna, atat in relatia cu clientii existenti, cat si cu cei noi. Contractarea serviciilor se va face mult mai simplu si rapid, in cateva minute, fara a mai fi necesara deplasarea fizica la un Centru de Relatii cu Clientii pentru activarea contractelor. IOANA va fi din ce in ce mai pregatita sa raspunda si altor tipuri de solicitari, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana", declara Ioan Sandru, Digital & IT Director for Customer Solutions, E.ON.

 

"Ma bucur ca am reusit sa extindem o colaborare traditionala de peste 15 ani, cu o solutie de digitalizare a unui proces important pentru E.ON. Sunt convins ca experienta moderna, conversationala, va avea un impact pozitiv nu doar pentru contractarea serviciilor E.ON, dar si pentru productivitatea angajatilor din back-office", sustine Manolis Kontos, Managing Director, Inform Lykos.

 

La randul sau, Liviu Dragan, CEO DRUID afirma: "Nivelul de expertiza si profesionalism aratat de Inform Lykos in proiectul E.ON, un proiect provocator din punct de vedere tehnologic, ma face sa privesc cu optimism extinderea colaborarii noastre in proiecte de digitalizare conversationala si spre alte piete, cum ar fi Grecia sau Austria. Beneficiile pe care le aduce o astfel de solutie sunt uriase".

 

Proiectul, orchestrat si implementat de Inform Lykos, a presupus analiza proceselor E.ON in relatia cu clientii, implementarea si configurarea infrastructurii cloud, configurarea si implementarea tehnologiei conversationale DRUID, integrarea cu LiveChat pentru rutare spre operatori umani daca intrebarile nu pot fi raspunse automat, instruirea agentilor echipelor E.ON, implementarea solutiei de arhivare a documentelor, integrarea cu sistemele interne E.ON, dar si dezvoltarea si rularea testelor functionale, de performanta si de stres.

 

Despre E.ON Romania

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2,3 miliarde de euro.

 

Despre DRUID

DRUID (www.druidai.com) este o companie de tehnologie conversationala AI care dezvolta asistenti virtuali inteligenti pentru organizatii de tip Enterprise. Datorita sabloanelor conversationale preconfigurate si a tehnologiei proprietare NLU, Druid permite oricarei companii sa proiecteze si lanseze extrem de rapid asistenti virtuali inteligenti antrenati in conversatii specifice pe roluri, procese, industrii. Prin integrarea cu roboti UiPath, DRUID permite automatizarea unor procese complexe in care sistemele informatice schimba informatii cu utilizatori umani. In mai putin de 2 ani de la lansare, Druid are deja in Romania clienti ca Banca Transilvania, Raiffeisen Leasing, BCR Leasing, BRD Finance, Alpha Bank, Idea Bank, Orange, Asirom, Groupama, Provident, ProTV, Carrefour, iStyle, Profi, ALTEX, Dacris, FAN Courier, Reteaua de sanatate REGINA MARIA, Farmaciile Dona, Servier sau Librariile Carturesti. Pe pietele internationale, compania a semnat contracte cu Saint-Gobain si Optivo in UK, Griffith University in Australia sau Texas Children Hospital in US. Pentru mai multe informatii, accesati www.druidai.com.

 

Despre INFORM

INFORM (LYK. ATH) este o companie fondata in 1897, listata la Bursa de Valori din Atena din 1994, care ofera produse si servicii pentru managementul securizat al documentelor si informatiilor si inoveaza in transformarea digitala a companiilor pentru furnizare de solutii specializate. Cu 520 de angajatii in Grecia, Romania si Albania, compania are o pozitie de lider pe pietele Europei Centrale si de Est in sectorul public si privat. INFORM LYKOS Romania are 316 angajati, dintre care 238 in productie si 78 in functii de suport comercial.

INFORM este membra a AUSTRIACARD HOLDINGS, un grup austriac de high-tech IT in Hardware Embedded Security (Securitatea Hardware Incorporata), care numara 1.300 de angajati si are o prezenta internationala in domeniile Securitatii digitale, IoT si Apararii.

www.austriacard.com

0 comentarii3017 vizualizări21 decembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0