Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 03 Martie 2024 - 14587
E.ON construieste o centrala electrica de 4 milioane de euro pentru Azomures.

Compania E.ON Energie Romania va preda la cheie producatorului de ingrasaminte minerale Azomures o centrala electrica, in cadrul unui parteneriat in valoare de aproape 4 milioane de euro.  Centrala va functiona cu abur rezidual si va avea in configuratia tehnica un generator si o turbina in condensatie totala pe abur de joasa presiune, produsa de M+M Turbinen-Technik GmbH, de inalta eficienta si performanta si perfect adaptata cerintelor individuale ale Azomures.

 "Proiectul realizat impreuna cu Azomures reprezinta o solutie personalizata de energie, economica, fiabila si neutra din punctul de vedere al emisiilor de CO2 generate de producerea energiei electrice din surse conventionale. Este o consolidare fireasca a relatiilor comerciale prin care demonstram angajamentul E.ON de a fi un partener al industriei romanesti pentru solutii tehnologice avansate, pentru reducerea emisiilor de carbon si eficienta energetica", a declarat Catalin Iordache, Director General E.ON Energie Romania.

 

"Continuam sa investim in tehnologii moderne pentru a pregati platforma pentru un viitor sustenabil. Am ales sa folosim resursele interne de abur rezidual, iar tehnologia propusa de partenerii nostri s-a pliat excelent pe proiectul nostru. Odata cu implementarea proiectului vom reusi sa ne apropiem si mai mult de tintele programului Green Deal al Comisiei Europene. Azomures are un plan ambitios de dezvoltare pe termen lung si ramane unul dintre pilonii industriei romanesti", a declarat Harri Kiiski, Directorul General al Azomures.

 

Demararea proiectului este prevazuta pentru primavara anului viitor iar termenul estimat pentru punerea in functiune a noii centrale este in prima parte a anului 2022.

 

Cu o putere de 2,65 MW, centrala va acoperi intre 5% si 6% din necesarul de electricitate al combinatului. Pentru comparatie, unitatea ar putea alimenta cu energie peste 4.600 de familii. Totodata, centrala va aduce pentru Azomures o reducere de 4% a costurilor cu electricitatea.

 

Dintre avantajele tehnologiei turbinelor cu abur trebuie mentionate: durata de viata foarte mare, siguranta in exploatare fiind o tehnologie ajunsa la maturitate, precum si posibilitatea de a functiona cu orice tip de combustibil.

 

Cresterea independentei energetice aduce o stabilizare a costurilor, siguranta in alimentarea cu electricitate, stabilitate si predictibilitate a pretului energiei. In acelasi timp, cresterea eficientei energetice ajuta la atingerea obiectivelor de sustenabilitate prin reducerea emisiilor de carbon ale producatorilor de energie si contribuie astfel la atingerea obiectivelor de mediu.

 

E.ON detine o expertiza internationala vasta in constructia centralelor si are in portofoliul sau solutii personalizate de generare descentralizata, cogenerare si trigenerare la scara industriala care permit clientilor sa-si produca singuri electricitate, agent termic si de racire, economisind astfel cu pana la 20% din costuri. Compania sprijina clientii pe tot parcursul proiectului, de la planificare, proiectare, finantare, constructie si pana la operarea centralelor.

 

Despre Azomures

Azomures Targu Mures este cel mai important producator de ingrasaminte minerale pentru agricultura din Romania. Platforma industriala este situata in partea de vest a orasului Targu Mures si se intinde pe o suprafata de 100 de hectare. Azomures produce anual 1,6 milioane de tone de ingrasaminte, 70 % din productie fiind destinata fermelor locale. Azomures este parte din lantul national care asigura securitatea alimentara a Romaniei si este parte a grupului Ameropa. La nivel national, grupul Ameropa este unul dintre principalii contributori la bugetul statului.

 

Despre E.ON Energie Romania
E.ON Energie Romania, membra a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate si solutii energetice avand un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienti, atat rezidentiali, cat si companii si municipalitati. Grupul E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piata din Romania, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2,3 miliarde de euro.

0 comentarii3150 vizualizări22 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0