Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Webinar-ul de prezentare a proiectului SmartEEs.

Ieri, 18.02.2021, incepand cu ora 14:00, a avut loc Webinarul de prezentare a proiectului SmartEEs. Evenimentul a fost gazduit de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Clusterul Cluj IT si DIH4S - un hub digital in care Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud este membru fondator. La eveniment au participat un numar de 22 de firme din judetul Bistrita-Nasaud, interesate de posibilitatea de a accesa fonduri pentru modernizarea produselor firmelor lor, in cadrul initiativei Smart Everything Anything.

Proiectul SmartEEs este gestionat de EBN35, o comunitate internationala de organizatii din domenii de specializare inteligenta care conecteaza consultanti in inovare, antreprenori si IMM-uri care doresc sa debuteze, sa inoveze sau sa transforme. Discutiile s-au axat pe etapa SmartEEs2, iar domnii Jerôme Gavillet si Florian Sora au prezentat oportunitatile de care pot beneficia si IMM-urile si firmele cu un numar de pana la 3000 de angajati din Romania.

Mecanismul presupune ca firmele utilizator final sa caute furnizori de tehnologie inteligenta care furnizeaza solutia digitala ce va fi integrata in produsul supus modernizarii sau in produsul nou, rezultand un produs final vandabil. Acest proces este configurat ca o experimentare inainte de a investi si este sustinut de o terta parte, consultantul, pentru punerea pe piata si definirea modelului de afaceri. In marketplace pot fi integrati si alti furnizori de tehnologie inteligenta, pentru a putea colabora in viitoarele proiecte.

Totalul unui Grant ce poate fi accesat este de 100.000 de Euro, suma fiind impartita in functie de rolul pe care firma interesata il detine, si anume: firmele utilizator final ale tehnologiilor inovative pot accesa 20.000 de Euro, firmele furnizor de tehnologie inteligenta pot primi 60.000 Euro, iar firmele de consultanta in inovare pot primi 20.000 de Euro. De notat faptul ca finantarea nerambursabila reprezinta 70% din valoarea totala, fiecare dintre firmele implicate in accesarea grantului trebuind sa asigure diferenta de 30% din surse proprii, fiind acceptat aportul in natura.

Firmele interesate beneficiaza de consultanta gratuita in vederea implementarii proiectului, din partea reprezentantilor SmartEEs, gestionat de EBN35.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud poate oferi indrumare si sprijin persoanelor juridice doritoare sa acceseze sume nerambursabile in cadrul acestui proiect.


 

Vasile Bar

Presedinte 

0 comentarii2779 vizualizări19 februarie 2021
rss 2.0
rss 2.0