Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
START UP AIR - proiectul care te ajuta sa iti transformi pasiunea in business, la final.

58 de start-up-uri infiintate in cadrul proiectului START UP AIR - Antreprenoriat Inovativ in regiunea Nord-Vest  finalizeaza perioada de sustenabilitate a afacerii pana la finele lunii aprililie 2021. Cei patru administratori schema de minimis: Asociatia Inceptus Romania (leader parteneriat) Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Fiatest SRL si Patronatul Tinerilor Intreprinzatori Cluj , au reusit, ca in perioada 10 ianuarie 2018 - 30 aprilie 2021, sa sutina 58 de afaceri inovative in Regiunea Nord Vest, in demersul lor de dezvoltare.  

Rezultatele frumoase obtinute de catre afacerile infiintate au fost prezentate in perioada 17-18  martie 2021, la Cluj-Napoca si Bistrita. La conferinta finala TIC TALKS (Tehnologiile digitale - solutii inovatoare in timpul crizei provocate de Coronavirus), desfasurata la Cluj si transmisa live pe platforma zoom pentru participantii care nu au participat in sala, s-au marcat, cu mare interes, rezultatele proiectului STAR-UP AIR - Antreprenoriat Inovativ in regiunea Nord-Vest. La Conferinta au participat 25 de persoane in sala si 45 de persoane live, beneficiari ai ajutoarelor de minimis, cat si reprezentanti ai organizatiilor partenere in proiect.

Conferinta a continuat in 18 martie, cu un work-shop care a avut loc la Bistrita, la sediul Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud. La work-shop au participat beneficiarii din Bistrita ai proiectului.

Amintim cateva informatii relevante: 437 persoane formate/383 persoane cu competente antreprenoriale certificate, 248 planuri de afaceri inscrise in concurs, 60 de afaceri selectate, 58 afaceri finantate, 112 locuri de munca create.

Desfasurat, in cea mai mare parte in perioada de pandemie proiectul a sustinut afaceri din diferite domenii de activitate, cele mai multe reprezentand deja un real succes, mult peste medie. De aceea partenerii au decis sa realizeze un film documentar, care include povestile a 20 de antreprenori finantati prin proiect, un instrument important pentru viitoare generatii de antreprenori care a fost lansat  in cadrul Conferintei si care poate fi vizionat pe Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=FThGkuustcs.

               Aceasta perioada dificila a insemnat un adevarat examen de antreprenoriat al proaspetilor administratori  pentru a mentine functionale afacerile start-up in conditiile vitrege create de pandemia de Corona virus.

Suntem mandrii de afacerile implementate si de oamenii care le-au infiintat acestea reprezentand un aport important la dezvoltarea economica locala si regionala si ele pot fi vizualizate pe platforma proiectului: AIR4Europe, la adresa: https://air4europe.inceptus.ro/.

               Felicitam, inca odata toti cei 58 de administratori, si le uram mult succes in continuare!

 

Vasile Bar,

Presedinte

0 comentarii3192 vizualizări23 martie 2021
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0