Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Politici de dezvoltare a antreprenoriatului si IMM-urilor inovative in mediul rural - Rural SMEs.

Intalnire romano-maghiara in cadrul proiectului "Politici de dezvoltare a antreprenoriatului si IMM-urilor inovative in mediul rural - Rural SMEs". Aflat in etapa de finalizare, proiectul "Rural SMEs", implementat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, alaturi de partenerii din celelalte 6 tari: Spania, Irlanda, Slovenia, Grecia, Ungaria, Portugalia, s-a desfasurat pe durata a 4 ani si jumatate. In cea de a doua etapa, in planul de actiune, a fost prevazuta efectuarea unei vizite de studiu in Ungaria, organizata pentru IMM-uri din mediul rural din regiunea Nord-Vest, Romania.

         Datorita faptului ca, in conditiile actuale vizita nu a mai putu fi organizata fizic, vineri, 26 martie 2021, intre orele 11 - 13, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud impreuna cu partenerul  maghiar Central Transdanubian Regional Innovation Agency - Ungaria, au organizat o intalnire bilaterala pentru initierea unor relatii de colaborare intre IMM-ri si asociatii din mediul rural din cele doua tari.

         Din partea romana au participat reprezentantii urmatoarelor organizatii: Asociatia "Produs in Bistrita-Nasaud", societatea Lacto Sinelli SRL Teaca, Asociatia "Bun de Maramures", Grupul de Actiune Locala "Tara Nasaudului",Grupul de Actiune Locala "Tinutul Haiducilor".

          Din partea maghiara au participat reprezentantii organizatiilor: Central Transdanubian Regional Innovation Agency, Asociatia Éltet? a Tinuturilor Inalte din zona Balaton, Márk Bakos producator miere, Ferma familiala Tekeresvölgyi, producator de branzeturi.

          Intalnirea a constituit  un util schimb de experienta intre cele doua parti, o oportunitate de a initia noi relatii de colaborare intre IMM-uri si asociatii care activeaza in mediul rural din cele doua tari precum si o expresie a bunei colaborari ai partenerilor transnationali in cadrul proiectelor de tip Interreg.

 

Hubul de Inovare RURAL SMEs care functioneaza in cadrul Centrului de Informare Tehnologica al Camerei de Comert si Industrie Bistrita - Nasaud, ca rezultat al proiectului,  sta la dispozitia antreprenorilor din mediul rural interesati de  transferul de tehnologie si procese de inovare, pentru sprijin si informatii utile impulsionand astfel  inovatia si valorificarea mai eficienta a resurselor.

Mai multe informatii - Mihaela Cotoi  - responsabil proiect, tel. 0733-900194, email: office@cciabn.ro, mihaela.cotoi@cciabn.ro.

 

VASILE BAR,

PRESEDINTE

 

 

 

0 comentarii3108 vizualizări29 martie 2021




rss 2.0
rss 2.0