Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Marti, 13 iulie, invatam sa prevenim ghinionul!

Pisica neagra este considerata de catre cei superstitiosi ca fiind aducatoare de ghinion, daca iti taie calea. Iar despre marti inca se spune ca este ziua celor 13 ceasuri rele. Dar ce ti se poate intampla daca intr-o zi de marti, care cade fix pe 13, iti taie calea o pisica neagra? Absolut nimic, nici marti si in nicio alta zi din an, indiferent de cate pisici iti ies in cale! Important este sa respecti o serie de reguli simple si astfel vei preveni ghinionul! Este vorba, desigur, despre cat de important este sa fii la curent cu masurile si regulile de comportare specifice anumitor tipuri de risc, de la cele privind utilizarea echipamentelor si a surselor de energie electrica si gaze naturale, pana la comportamentul pe care trebuie sa il ai in cazul unor incendii sau dezastre naturale.

Statisticile vorbesc de la sine. Numai anul trecut, in Romania, au avut loc 6.775 de incendii la locuinte ce s-au soldat cu 936 de victime, conform Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Cele mai multe dintre aceste incendii s-au produs din cauza cosurilor de fum defecte sau necuratate (31%), a instalatiilor electrice defecte (25%), sau a mijloacelor improvizate de incalzire. Asadar, nevoia de informare asupra riscurilor care decurg din nerespectarea unor astfel de masuri de siguranta este una continua, obiectivul fiind formarea unei culturi preventive care sa duca la diminuarea semnificativa a numarului de incidente.

Actiuni de informare s-au desfasurat in intreaga tara, la nivelul tuturor inspectoratelor judetene, acestea fiind sustinute de E.ON si Delgaz Grid in baza parteneriatului strategic cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Actiunile dedicate Zilei Informarii Preventive, dar si campaniile de informare derulate incepand cu anul 2012 cand s-au pus bazele parteneriatului cu IGSU, au la baza realitatea cu care ne confruntam: anual sunt inregistrate sute de victime ale incendiilor in locuinte. Situatiile, multe din ele tragice, ar fi putut fi evitate daca ar fi fost ascultate si puse in aplicare  sfaturile si recomandarilor venite de la specialisti.

Sub sloganul "Preveniti Ghinionul!" au fost desfasurate actiuni de informare preventiva pentru a atrage atentia asupra acelor incidente care pot fi cu usurinta prevenite daca sunt respectate cateva reguli simple si care, in caz contrar, pot provoca adevarate tragedii.

In afara punctelor de informare organizate in spatii deschise din intreaga tara, cu respectarea regulilor de siguranta impuse de autoritati, in perioada 06-27.07.2021, sustinem difuzarea spoturilor audio si video privind riscurile la care ne expunem atunci cand recurgem la improvizatii la instalatiile electrice dar si materiale despre importanta detectoarele de fum sau gaz in prevenirea incendiilor. Acestea vor fi difuzate pe mai multe posturi de radio si de televiziune cu acoperire nationala.

Informatii valoroase privind utilizarea responsabila a energiei sunt disponibile pe pagina de Facebook si contul de Instagram "Romania Sigura", actualizate zilnic de specialistii E.ON, Delgaz Grid si IGSU. Pagina de Facebook "Romania Sigura" a adunat o comunitate de peste 28.000 de fani, si contine sute de postari cu informatii si sfaturi utile privind siguranta ta si a familiei tale.

Despre parteneriatul dintre E.ON, Delgaz Grid si IGSU

Incheiat intre IGSU si E.ON Romania in luna septembrie 2012, parteneriatul "Impreuna pentru Siguranta " a constat in derularea, la nivel national, a mai multor campanii comune de informare si constientizare a cetatenilor privind riscurile la care se expun in cazul utilizarii necorespunzatoare a surselor de energie, fie ca vorbim de electricitate sau de gaze naturale.

Astfel, in ultimii ani au fost derulate campaniile: "F.O.C - Flacarile Omoara Copii" (lansata in septembrie 2012), destinata constientizarii pericolelor la care sunt expusi copiii lasati singuri sau nesupravegheati in casa, urmata de "R.I.S.C.- Renunta! Improvizatiile sunt Catastrofale!" (lansata in noiembrie 2012), respectiv "R.I.S.C. - Siguranta NU e un joc de noroc!" (decembrie 2013). Acestea si-au propus nu doar sa informeze si sa sensibilizeze populatia, ci si sa schimbe in timp, comportamentul legat de utilizarea corecta a surselor de energie. De asemenea, in 2015, E.ON Romania s-a alaturat campaniei "Nu tremur la cutremur", initiata de Ministerul Afacerilor Interne si derulata la nivel national prin IGSU.

Incepand cu anul 2016, pornind de la preocuparea reducerii numarul de victime si a pagubelor materiale, cele doua parti au initiat si derulat , sub egida R.I.S.C., campania de informare preventiva a populatiei cu sloganul "Mai bine previi, decat sa nu fii!", pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice in vederea montarii detectoarelor de incendiu in locuinta proprie.

La sfarsitul anului 2020, am lansat impreuna campania "Ai grija la cea mai mare grija: siguranta copilului tau", avand ca obiectiv constientizarea adultilor cu privire la responsabilitatea ce le revine in respectarea masurilor de siguranta din locuinte. Prin intermediul mesajelor transmise, ne-am dorit sa tragem un semnal de alarma in randul celor care sunt responsabili de siguranta copiilor, care pot deveni, atat de usor, victime ale neglijentei sau neatentiei adultilor, fie ei bunici, parinti sau apartinatori.

La actiunile desfasurate sub egida parteneriatului au participat, in toti acesti ani, peste 6 milioane de oameni, jumatate dintre acestia fiind copii.

 

 

Despre E.ON Romania

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 16 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,3 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2,5 miliarde de euro.

 

0 comentarii2716 vizualizări13 iulie 2021
rss 2.0
rss 2.0