Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Anul 2022 a debutat la o intensitate record pentru piata de recrutare.

Record absolut pe piata de recrutare: eJobs Romania inchide 2021 cu o cifra de afaceri de 12M euro, mentinandu-si pozitia de lider. Doar in ianuarie 2022 au fost publicate peste 37.000 de joburi noi, cu 61% mai multe fata de ianuarie 2021.  Anul 2022 a debutat la o intensitate record pentru piata de recrutare. Doar in ianuarie au fost publicate peste 37.000 de joburi pe eJobs.ro, in crestere cu 61% fata de ianuarie 2021. De asemenea, se inregistreaza o crestere de 29% a ofertei de joburi si fata de ianuarie 2020, perioada inca pre-pandemica si extrem de efervescenta pentru piata muncii.

Domeniile care au scos la bataie cele mai multe locuri de munca in ianuarie 2022 au fost Retail, Prestari servicii, Transport/Logistica, Productie, Call-center/BPO si IT&C. Cele mai multe oferte de angajare in ianuarie au venit de la companiile din Capitala, cu peste 16.000 de joburi. Urmatoarele clasate in topul oraselor cu cea mai generoasa oferta de munca sunt Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta si Sibiu. 82% dintre joburile disponibile in ianuarie 2022 au fost full time, 15% part time, in timp ce locurile de munca in sistem freelance/project based si voluntariat/internship au totalizat 3% din oferta.

Inceputul lui 2022 continua trendul ascendent resimtit si in 2021. Astfel, eJobs Romania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de circa 12 milioane de euro, in crestere cu 78% fata de 2020. De asemenea, liderul pietei de recrutare a inregistrat o crestere de 20% si fata de 2019, primul an in care cifra de afaceri a depasit valoarea de 10M euro, o premiera pe piata romaneasca. Totodata, ianuarie 2022 este cea mai buna luna din istoria de peste 22 de ani a eJobs Romania din punctul de vedere al veniturilor si prima in care s-a depasit numarul de peste 1.000 de companii noi intr-o singura luna, 89% dintre acestea fiind IMM-uri.

"Anul trecut a fost unul extrem de prolific pentru industrie, deci si pentru noi. In 2021, eJobs si-a crescut si cota de piata, ajungand sa detina peste 60% din piata locala de recrutare online. 2022 a debutat si el la cote istorice. Putem spune cu certitudine ca ne aflam in fata unuia dintre cei mai efervescenti ani de pe piata muncii din Romania. Desi am avut o crestere fabuloasa a cifrei de afaceri anul trecut, de 78%, avem semne incredibil de optimiste din piata si pentru anul acesta. Pentru 2022, tintim o crestere de 20% a cifrei de afaceri", spune Bogdan Badea, CEO eJobs, cea mai mare platforma de recrutare din Romania.

O alta crestere semnificativa in luna ianuarie a acestui an se constata si in ceea ce priveste numarul joburilor remote. Astfel, din totalul locurilor de munca noi disponibile in ianuarie pe eJobs.ro, 9,4% au fost remote, in crestere fata de perioada similara a anului trecut, cand reprezentau doar 4,2%. In acelasi timp, procentul aplicarilor pentru joburile remote in ianuarie 2022 a fost de 11,7%. Acest lucru marcheaza o noua premiera: cea mai mica diferenta procentuala intre cererea si oferta de joburi remote - pana acum procentul aplicarilor pentru joburile remote, de la luna la luna, era aproape dublu fata de oferta de joburi; acum acestea sunt mult mai aproape de echilibru.

"In ceea ce priveste numarul de aplicari, observam si aici o revenire la nivelul pre-pandemic. Am inchis luna ianuarie 2022 cu 1 milion de aplicari, in scadere fata de anul trecut, dar totusi peste ianuarie 2020, cand inca nu izbucnise pandemia. E absolut clar ca lupta pentru talente se adanceste tot mai mult, ca nu mai sunt suficiente instrumentele clasice de recrutare si vom vedea tot mai multe companii care apeleaza la recrutare inteligenta si campanii complexe de recrutare pentru a atrage candidatii. Totodata, e din ce in ce mai clar ca, desi salariul si beneficiile extrasalariale raman principalul criteriu care determina romanii sa-si schimbe jobul, acestea nu mai constituie un diferentiator, caci vom vedea cresteri salariale pe aproape toate domeniile si industriile in acest an. E nevoie de orientare mult mai clara catre candidat, de campanii complexe si complete de employer branding", mai spune Bogdan Badea.

In acest moment, peste 35.396 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

 

***

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,7 milioane de CV-uri si cele peste 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidati activi din Romania. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc in fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

 

Persoana de contact:

Raluca Dumitra

Head of Marketing, eJobs Romania

T: 0746 026 769

M: raluca.dumitra@ejobsgroup.ro

 

0 comentarii2849 vizualizări01 februarie 2022
rss 2.0
rss 2.0