Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Camera de Comert si Industrie B-N premiaza excelenta in afaceri in cadrul Galei - Topul Firmelor 2022.

Topul Judetean al Firmelor, organizat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, eveniment intrat in traditia comunitatii de afaceri, fiind la a 29 a editie, face o radiografie a situatiei economice din judetulul nostru si este un reper al adaptabilitatii si inovarii firmelor.  Clasamentul Topul firmelor a fost realizat pe domenii, grupe de activitate si clase de marime, in baza metodologiei unitar realizate la nivel national, aprobat in Sistemul Camerelor de Comert si Industrie  din Romania, avand la baza datele furnizate de agentii economici. 

Gala festiva care va avea loc cu aceasta ocazie, in data de 27 Octombrie 2022, la restaurant JV President din Bistrita, este dedicata tuturor celor care au avut pe parcursul anului, conform bilantului depus, o contributie semnificativa la cresterea economiei locale, prin rezultatele bune pe care le-au obtinut.

Topul Firmelor surprinde contrastul mediului antreprenorial intre criza, vointa si oportunitati, asistand asadar la o economie orientata spre digitalizare, reorganizare, adaptare si colaborare.

Clasamentul firmelor situate in top se realizeaza conform unei metodologii unitare realizate la nivel national in baza unor indicatori de performanta tinand cont de: cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat, acestia fiind calculati automat in baza datelor de bilant.

Topul firmelor se realizeaza pe sapte domenii mari de activitate: Industrie, Cercetare - Dezvoltare si High Tech, Agricultura, Silvicultura si Pescuit, Constructii, Servicii, Comert si Turism. In realizarea clasamentului, au fost luate in considerare firmele care se incadreaza, din punct de vedere al criteriilor de evaluare, pe primele trei locuri, intr-un efort sustinut de incurajare a  practicilor de afaceri productive.

In judetul  Bistrita-Nasaud au depus bilanturi un numar de 10730 firme, 3904 firme fiind acceptate conform criteriilor de incadrare in Topul Frmelor. Dintre acestea, 1026 firme au fost clasate pe locurile 1-3, astfel: Microintreprinderi - 683 firme (locul 1 - 304 firme, locul 2 - 215 firme, locul 3 - 164 firme), Intreprinderi mici - 246 firme (locul 1 - 144 firme, locul 2 - 62 firme, locul 3 - 40 firme), Intreprinderi mijlocii - 86 firme (locul1- 60 firme, locul 2 - 18 firme, locul 3 - 8 firme), Intreprinderi mari - 9 firme (locul 1 - 8 firme, locul 2 - 1 firma), Intreprinderi foarte mari  - 2 firme (locul 1).

Multumim pentru sustinere si implicare partenerilor si sponsorilor care ne-au fost alaturi in realizarea "Topul Firmelor 2022".

 

Presedinte CCIBN

Vasile BAR

 

Persoana de contact: Mihaela Cotoi, Manager proiect Topul Firmelor 2022, 

Tel. Mobil: 0733-900194, e-mail: relatii@cciabn.ro, tel/fax:0263-230640

0 comentarii3738 vizualizări26 octombrie 2022




rss 2.0
rss 2.0