Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Documentarul Pissarro: parintele Impresionismului, pe 21 noiembrie la Happy Cinema Bistrita.

Luni, 21 noiembrie, de la ora 19:00 are loc proiectia documentarului Pissarro: parintele Impresionismului, despre viata si opera lui Camille Pissarro, fondator al curentului impresionist si un artist care a avut o influenta deosebita asupra lui Cezanne, Gauguin sau Van Gogh.

 Nascut in Indiile de Vest, Pissarro si-a gasit pasiunea pentru pictura in tinerete, pe cand era la Paris. A adunat in jurul lui un grup de artisti  entuziasti. Prima lor expozitie a fost dispretuita de critici, dar grupul capatase un nou nume: impresionistii. In urmatorii 40 de ani, el a fost forta motoare in spatele a ceea ce a devenit astazi unul dintre curentele artistice importante ale lumii.

 Cu acces exclusiv la cea mai extinsa arhiva a unui pictor impresionist, aceea gazduita de muzeul Ashmolean din Marea Britanie, si prin intermediul scrisorilor trimise de Pissarro familiei sale, documentarul exploreaza biografia captivanta si arta unei personalitati fascinante.

 

Vezi trailerul: https://bit.ly/3tw7HlQ

 

Biletele sunt disponibile pe www.happycinema.ro

 

HAPPYCINEMA este a doua retea de cineplex-uri din Romania dupa numarul de locatii, fiind prezent in 8 orase (Bucuresti, Buzau, Focsani, Alexandria, Bacau, Bistritia, Botosani si Vaslui). De asemenea, Happy Cinema a dezvoltat in 2020 propria platforma de streaming online - www.play.happycinema.ro.

0 comentarii1260 vizualizări17 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0