Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Lucrarile de reabilitare termica a imobilelor efectuate fara respectarea normelor tehnice pot afecta integritatea instalatiilor de gaze naturale

Compania E.ON Gaz Distributie saluta initiativa autoritatilor locale si a asociatiilor de proprietari cu privire la reabilitarea termica a locuintelor in vederea utilizarii mai eficiente a energiei. Din pacate, specialistii E.ON Gaz Distributie au constatat cu ingrijorare ca in anumite cazuri instalatiile de gaze naturale ale blocurilor au fost afectate de aceste lucrari de termoizolare, existand astfel un potential pericol de producere de evenimente nedorite.

 Pentru a preintampina astfel de evenimente, E.ON Gaz Distributie informeaza ca reabilitarea termica a constructiilor necesita obtinerea in prealabil a unui aviz tehnic din partea E.ON Gaz Distributie, in care sunt specificate conditiile tehnice care trebuie respectate in privinta amplasarii instalatiilor de utilizare a gazelor naturale.

 Conform Normelor Tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, instalatiile de utilizare trebuie sa fie amplasate la vedere, in spatii uscate, ventilate si cu acces permanent, astfel incat sa fie posibila verificarea acestora de catre specialistii in domeniu.

 In cazul in care reabilitarea termica a constructiilor este realizata fara aviz din partea companiei noastre si/sau fara respectarea normelor tehnice din domeniul gazelor naturale, compania noastra este nevoita sa aplice masurile legale, care prevad inclusiv sistarea alimentarii cu gaze naturale a imobilelor respective.

 Pentru evitarea unor astfel de situatii, E.ON Gaz Distributie solicita tuturor factorilor implicati in lucrari de reabilitare termica a cladirilor sa respecte conditiile tehnice de realizare a acestora.

 

Departament Relatii Publice si Comunicare

E.ON Romania

0 comentarii2891 vizualizări27 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0