Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 21 Iunie 2024 - 14587
Angajatorii s-au pregatit pentru cresterea volumului de activitate din perioada Black Friday.

Numarul total de joburi din piata a crescut cu peste 20% in ultima luna. Cele mai mari cresteri au fost in retail, transport / logistica si call-center. Aproape 34.000 de joburi noi au fost postate de la inceputul lunii octombrie, in crestere cu peste 20% fata de luna septembrie, angajatorii facand demersurile necesare pentru a putea tine pasul cu intensificarea activitatii din luna noiembrie, atunci cand incep sa se deruleze campaniile de Black Friday. Domeniile in care s-a vazut cea mai mare evolutie a angajarilor au fost retail, transport / logistica (domeniu care include si business-urile de curierat) si call-center.

Astfel, numarul de joburi disponibile in transport / logistica a fost, in luna octombrie, cu 40% mai mare decat in septembrie, in timp ce pentru retail si call-center evolutia a fost de 15%, respectiv 18%. Cel mai mult se cauta curieri, lucratori comerciali, lucratori in depozite si operatori call-center.

"Am intrat in acea perioada a anului cu varfuri in zonele de consum in care retailerii, fashion retailerii sau jucatorii din e-commerce au volume mari de vanzari si, prin urmare, au nevoie sa suplimenteze echipele. Asta inseamna mai multi oameni in prima linie, in departamentele de vanzari, dar si in sectoarele adiacente - livrari, curierat, suport tehnic pentru clienti. Este o perioada foarte aglomerata pentru aceste industrii, care creeaza in fiecare an portite importante de oportunitati pentru candidatii aflati in cautarea unui loc de munca, in special pentru cei din categoria entry level", spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

In acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 1.100 de joburi de curier, 3.700 de joburi de operator call-center, 3.300 de locuri de munca pentru lucratori comerciali si 3.700 pentru lucratori in depozit. Numarul de aplicari atrase de ofertele disponibile in aceste domenii au depasit pragul de 630.000. Aproape 380.000 de aplicari au mers catre locurile de munca din retail, 160.000 catre cele din call-centere si 90.000 catre angajatorii din transport si curierat. Cea mai mare parte a aplicarilor pentru aceste domenii apartine candidatilor entry-level, cu maximum doi ani de experienta.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul oferit unui curier este, in medie, de 2.900 de lei pe luna. Un candidat care aplica pentru un job de operator call-center trebuie sa se astepte la un salariu mediu de 2.800 de lei, in timp ce un lucrator comercial sau un lucrator in depozit poate incasa aproximativ 2.700 de lei pe luna. "Acestea sunt medii nete, la nivel national, si includ, prin urmare si salariile oferite de angajatorii din orasele mai mici ale tarii. Pentru orasele mari, precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara sau Iasi, si in special pentru acei angajati care lucreaza si in ture de weekend, salariile pot ajunge sa fie si cu 40% - 50% mai mari. Pentru joburile enumerate, de regula, nu se cere experienta anterioara de munca sau alte skill-uri specifice", comenteaza Bogdan Badea.

In acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania, sunt disponibile peste 27.000 de locuri de munca.


***

 

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu +5 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe luna si 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platforma de recrutare la nivel local.


Persoana de contact:

Ana Calugaru

Head of Communications, eJobs Romania

T: 0729 699 437

M: ana.calugaru@ejobsgroup.ro

 

 

 

0 comentarii2457 vizualizări09 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0