Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 29 Noiembrie 2023 - 14587
"Transformare digitala: oportunitati de finantare dincolo de programele operationale".

Astazi, 14 noiembrie 2023, la Hotel Cora din Bistrita, incepand cu ora 12,00, a avut loc cel de al treilea seminar de informare a Grupului Tinta in  cadrul proiectului "inFORMAT 4.0" (DigiSkills),  "Transformare digitala: oportunitati de finantare dincolo de programele operationale", la care au participat reprezentanti a 20 de societati comerciale din judetul Bistrita-Nasaud.

             Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Cluj IT Cluster si Business Saga implementeaza, incepand din octombrie 2022,  proiectul "inFORMAT 4.0"-ID 140659, cofinantat prin Fondul Social European, Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti.

Proiectul "inFORMAT 4.0" (DigiSkills) isi propune imbunatatirea nivelului de cunostinte, competente si aptitudini digitale pentru angajatii IMM-urilor din regiunile Nord Vest, Centru si Vest, facilitand adaptarea la noile procese tehnologice si ocuparea in sectoare cu potential de crestere economica;

Cel putin 33 de IMM-uri din Regiunile Nord-Vest, Centru si Vest, care isi desfasoara activitatea intr-unul din sectoarele economice cu potential competitiv beneficiaza direct de acest proiect, iar un numar de 312 salariati din IMM-uri IT si non-IT  beneficiaza de cursuri in domeniul digital.

Toate serviciile oferite participantilor la proiect sunt gratuite

 In cadrul seminarului organizat astazi, participantii prezenti au fost informati,  in legatura  cu activitatile care mai urmeaza sa se desfasoare in cadrul proiectului pana la finalizare si in perioada de sustenabilitate a acestuia, precum si despre finantarea transformarii digitale din alte surse decat programele operationale, respectiv:

  • Strategia Nationala de Cercetare Inovare si Specializare Inteligenta 2022-2027 si oportunitati de finantare din bugetul national prin Programul National de Cercetare Dezvoltare Inovare IV.
  • Programele gestionate de Comisia Europeana: apeluri de propuneri relevante, prevazute in programele de lucru  pentru perioada 2023-2024.

 

            Rezultatele obtinute pana la acest moment, activitatile care mai sunt in desfasurare si strategia de sustenbilitate a proiectului inFormat 4.0 au fost de asemenea prezentate in cadrul seminarului.

 

            Persoane de contact: Monica Muresan- Manager proiect tel. 0733-900201, Paul Negrea- Responsabil implementare tel. 0733-900196, Mihaela Cotoi - Expert comunicare, informare si constientizare tel. 0733-900194  sau la sediul din Str. Petre Ispirescu nr. 15A.

 

 

 

            Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman

 

0 comentarii1631 vizualizări14 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0