Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 16 Iulie 2024 - 14587
81% dintre angajatori au in plan extinderea echipei, in 2024.

Specialistii si candidatii entry level vor fi cei mai cautati anul acesta. Aproape jumatate dintre angajatori au bugetat cresteri salariale.  81% dintre respondentii celui mai recent sondaj derulat de eJobs.ro au declarat ca au in plan recrutari pentru 2024, iar 65% le-au inceput deja. 10% nu stiu inca in ce directie va merge strategia de recrutare pentru acest an si daca va fi nevoie sa angajeze oameni noi, in timp ce 9% au raspuns ca nu au niciun plan in acest sens.

Aproape jumatate (47,1%) dintre angajatorii participanti la studiu spun ca majoritatea pozitiilor pe care va trebui sa le ocupe in 2024 vor fi din segmentul entry level, iar 48,2% vor avea nevoie de specialisti. 4,7% inca nu stiu din ce categorie vor recruta.

Intrebati daca au bugetat majorari salariale pentru acest an, 26,7% au raspuns afirmativ, 19,8% au spus ca vor fi acordate, insa nu pentru toata lumea, ci doar pentru anumiti angajati pe care vor sa-i securizeze. 14,9% au in plan majorari salariale, dar nu mai devreme de a doua jumatate a anului, iar 6,9% vor face acest lucru doar daca va exista un context economic favorabil. 18,8% nu stiu deocamdata daca vor fi marite salariile angajatilor.

"Vorbim despre cresteri salariale care, in cea mai mare parte, nu vor depasi 10%. 35,2% dintre angajatorii participanti la sondaj au spus ca au planificat majorari cuprinse intre 5% si 10%, 11,4% le vor creste intre 10% si 20%, 8% vor acorda mariri mai mici de 5%, iar 4,5% spun ca le vor actualiza cu inflatia. 18,2% au declarat ca fiecare manager va decide pentru fiecare angajat in parte, in functie de performanta, iar 22,7% nu stiu inca", spune Ana Calugaru, Head of Communications in cadrul eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Pentru 2024, specialistii par sa fie categoria de candidati care isi va gasi cel mai usor job, mai bine de o treime dintre angajatorii participanti la sondaj indicand acest raspuns. 23,2% ii mentioneaza pe tinerii fara experienta, iar 21,2% pe muncitorii calificati. 10,1% cred ca, in continuare, pentru IT-isti va fi cel mai simplu sa se angajeze. 8,1% mizeaza pe muncitorii necalificati, 2% pe manageri si tot atati pe freelanceri.

"Vedem deja de mai bine de un an ca numarul de joburi remote este in scadere si angajatorii prefera sa posteze preponderent joburi care cer prezenta la birou, astfel ca, pentru acest an, 55,6% dintre respondenti au spus ca in 2024 se va lucra de la birou. 40,4% au optat pentru modelul hibrid, iar 4% de acasa", mai spune Ana Calugaru.

De la inceputul anului si pana acum, au fost postate 32.000 de locuri de munca pe eJobs.ro. Dintre acestea, 1.400 au fost remote. 1,3 milioane de aplicari au fost inregistrate pentru toate joburile. Daca joburile remote reprezinta 4% din numarul total de joburi, in ceea ce priveste aplicarile, procentul creste la 14% din total.

Sondajul a fost derulat in luna ianuarie a acestui an, pe un esantion de 170 de companii respondente.

 

***

Despre eJobs

eJobs este cea mai de incredere platforma de locuri de munca din Romania, prin care ai acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual. Pe eJobs, toate companiile sunt verificate, ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de data, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

 

Persoana de contact:

Ana Calugaru

Head of Communications, eJobs Romania

T: 0729 699 437

M: ana.calugaru@ejobsgroup.ro

 

0 comentarii3192 vizualizări09 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0