Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Mai putin de 10% dintre angajatori vor creste numarul de joburi part-time in 2024.

Salariul mediu net pentru un job cu jumatate de norma, la nivel national, este de 3.000 de lei pe luna. Din cele 370.000 de joburi postate anul trecut pe eJobs.ro, 72.000 au fost part-time. Pentru anul acesta, insa, angajatorii au in plan preponderent angajari full-time, in conditiile in care doar 8,2% dintre respondentii celui mai recent sondaj eJobs.ro spun ca vor creste numarul de joburi cu jumatate de norma scoase in piata. Mai mult decat atat, aproape 70% dintre acestia declara ca numarul de posturi part-time pe care le au in companie este destul de mic si ca nu estimeaza nicio fluctuatie in acest sens.

"Anul acesta, spre exemplu, din cele aproape 40.000 de joburi postate de la 1 ianuarie si pana acum, 6.500 au fost part-time, ceea ce inseamna ca, procentual, pana acum, suntem destul de aproape de 2023. Tot la aproximativ 15% se afla si nivelul aplicarilor pentru aceste joburi, candidatii, mai ales cei foarte tineri, fiind interesati de oportunitatile care le permit sa acumuleze experienta in timpul studiilor. Daca vorbim despre categorii de varsta mai mari de 24-25 de ani, atunci vedem in special candidati care au deja un job si sunt in cautarea unei surse suplimentare de venit, respectiv un loc de munca part-time", spune Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Sondajul realizat in luna ianuarie, pe un esantion de 170 de companii respondente, mai arata ca 3,1% dintre angajatori vor avea mai putine joburi part-time noi pentru 2024, iar 22,4% inca nu stiu cum vor evolua lucrurile din acest punct de vedere.

Un aspect interesant este faptul ca, daca la nivel general, aproximativ 5% din numarul total de joburi este reprezentat de cele remote, cand vine vorba despre pozitiile part-time, procentul se dubleaza. Astfel, 10% din totalul joburilor part-time sunt remote. "Asta se intampla tocmai pentru ca angajatorii inteleg ca majoritatea angajatilor care vor sa lucreze cu jumatate de norma au deja un job full-time sau au alte activitati care le ocupa o buna parte din timp, cum ar fi studiile, si le-ar fi imposibil, prin urmare, sa vina la birou", explica Roxana Draghici.

Domeniile cu cel mai mare numar de pozitii part-time scoase in piata de la inceputul anului sunt retail, servicii, arte / entertainment, call-center / BPO, advertising / marketing / PR si transport / logistica. Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.ro, salariul mediu net pentru joburile cu jumatate de norma este de 3.000 de lei pe luna. Aceasta medie include toate judetele, toate domeniile si toate nivelurile de experienta.

Impartite pe domeniile care angajeaza cel mai mult part-time, mediile salariale arata astfel: 2.200 de lei net pentru retail, 2.000 pentru call-center, 2.100 de lei pentru servicii, 3.000 de lei pentru arte / entertainment, 2.100 pentru advertising / marketing / PR si 2.500 de lei pentru transport / logistica.

Sondajul a fost derulat in luna ianuarie a acestui an, pe un esantion de 170 de companii respondente.

In acest moment, peste 25.000 de locuri de munca sunt disponibile pe eJobs.ro. Dintre acestea, 3.800 sunt part-time.

 

***

Despre eJobs

eJobs este cea mai de incredere platforma de locuri de munca din Romania, prin care ai acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual. Pe eJobs, toate companiile sunt verificate, ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de data, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

 

Persoana de contact:

Ana Calugaru

Head of Communications, eJobs Romania

T: 0729 699 437

M: ana.calugaru@ejobsgroup.ro

 

 

0 comentarii3143 vizualizări14 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0