Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Electrocentrale Borzesti a pus in functiune primul megawatt din fotovoltaice.

Electrocentrale Borzesti a marcat recent un moment istoric prin punerea in functiune a primului megawatt de energie din surse fotovoltaice, la 15 ani dupa ce isi oprise productia de electricitate. Acest lucru a fost posibil in urma unor investitii care s-au ridicat la aproximativ 30 de milioane de euro.

 "Ultima zi de productie a energiei electrice avand ca materie prima pacura a avut loc la Electrocentrale Borzesti in ziua de 11.12.2009, astfel ca dupa 15 ani, obiectul de activitate ramane acelasi, dar sursa este acum una regenerabila, reprezentand un pas important in tranzitia la o energie curata, pentru viitor", a declarat Doru Voicu, director de Strategie in cadrul Renovatio.

 "Electrocentrale Borzesti va deveni cel mai important hub pentru energii regenerabile din Romania, cu exploatari active ale resurselor alternative, cu potential din zona", a mai spus Doru Voicu.

 

Renovatio, unul dintre principalii jucatori in domeniul energiei solare si al tehnologiei verzi din Romania, intentioneaza sa finalizeze proiectul fotovoltaic de la Electrocentrale Borzesti la  sfarsitul lunii aprilie 2024, acesta urmand sa aiba o capacitate instalata de 50 MW.

 Proiectul prevede instalarea a circa 75.000 panouri fotovoltaice, cu o productie de 70.000 MWh/anual, cantitate ce ar putea alimenta timp de un an 350.000 de consumatori casnici (cu un consum lunar de 200kWh).

 La Borzesti, se vor instala etapizat alti 50 MW si in eolian, iar pana la sfarsitul anului 2028, in judetul Galati, urmeaza sa fie dezvoltate in total capacitati de pana la 1.000 MW.

Fondurile de aproximativ 30 de milioane de euro necesare realizarii parcului fotovoltaic de la Borzesti au provenit din surse proprii ale Renovatio si din imprumuturi bancare.

 OMV Petrom SA, cea mai mare companie integrata de energie din sud-estul Europei, a semnat recent achizitia de la RNV Infrastructure a unui pachet de 50% din actiunile Electrocentrale Borzesti. Tranzactia este in acest moment analizata de catre Consiliul Concurentei.

 

 

 

Mai multe detalii despre Renovatio: 

RENOVATIO activeaza prin mai multe liniii de business, integrand eficient dezvoltarea si construirea proiectelor de energie regenerabila cu tehnici inovatoare in operarea si mentenanta acestora, furnizarea pe termen lung a energiei verzi catre clienti, proiecte de eficienta energetica, stocarea energiei, precum si realizarea si dezvoltarea primei retele de statii de incarcare a vehiculelor electrice din Romania. 

 De mai bine de 20 ani, dedicarea pentru inovatie, expertiza si satisfactia clientilor diferentiaza Renovatio in industria de profil, facandu-l un partener de incredere pentru toate nevoile legate de energie.

 Informatii detaliate despre Renovatio si activitatile sale puteti gasi pe rnvgroup.com.

 

0 comentarii3283 vizualizări27 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0