Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Proiectii de filme documentare de arta spectaculoase la Happy Cinema Bistrita.

Happy Cinema Bistrita invita publicul iubitor de frumos la o serie de proiectii de filme documentare de arta spectaculoase. Aceste proiectii reprezinta o experienta culturala si educationala memorabila, participantii avand ocazia sa vizioneze filme documentare despre renumiti pictori din arta plastica internationala. In perioada aprilie - iunie 2024, spectatorii se vor bucura de Jeff Koons: Portretul unei vieti, Vermeer: Retrospectiva, Munch: Dragoste, fantome si vampiri nobili, Klimt si sarutul si Borromini si Bernini: Provocarea perfectiunii.

 

"Prin seria de proiectii de filme de arta Happy Cinema aduce impreuna doua domenii culturale distincte, dar complementare. Dorim sa oferim publicului nostru oportunitatea de a experimenta si aprecia mai profund arta cinematografica si arta vizuala", declara Ecaterina Mateescu, administrator Happy Cinema.

 

Programul proiectiilor 2024:

 

  • Jeff Koons: Portretul unei vieti, vineri, 5 aprilie, ora 19:00

 

Jeff Koons. A Private Portrait este un film documentar captivant ce exploreaza viata si lucrarile remarcabile ale celebrului artist contemporan Jeff Koons. In acest film, spectacolul artei se intrepatrunde cu povestea personala a artistului, oferind o perspectiva intima asupra geniului sau creativ si a impactului sau asupra lumii artei moderne. Este o incursiune fascinanta in universul unic al lui Jeff Koons si o calatorie impresionanta in lumea artei contemporane. Jeff Koons este considerat pe scara larga unul dintre cei mai influenti, populari si disputati artisti ai ultimelor 30 de ani. Koons transforma obiectele fabricate in masa, de zi cu zi, in cele mai inalte forme de arta.

 

 

  • Vermeer: Retrospectiva, Vineri, 19 aprilie, ora 19:00

 

In primavara anului 2023, Rijksmuseum din Amsterdam si-a deschis portile pentru cea mai mare expozitie Vermeer din istorie. Continand lucrari imprumutate din intreaga lume, aceasta retrospectiva majora aduce impreuna cele mai faimoase capodopere ale lui Vermeer, inclusiv Fata cu cercel de perla, Geograful, Laptareasa, Doamna scriind o scrisoare cu servitoarea ei si Femeia tinand o balanta. Acest nou film marca Exhibition on Screen invita publicul la o vizionare privata a expozitiei, insotita de directorul Rijksmuseum si curatorul expozitiei. O oportunitate cu adevarat unica in viata!

  • Munch: Dragoste, fantome si vampiri nobili, vineri, 10 mai, ora 19:00

Munch. Love, ghosts and lady-vampires este un film captivant ce exploreaza viata si lucrarile remarcabile ale celebrului artist norvegian Edvard Munch. Cu o abordare inedita, filmul aduce in prim plan povestea complexa a artistului, ilustrand influentele emotionale, fantomele din trecut si relatiile tumultoase, precum si fascinatia sa pentru simbolurile puternice, cum ar fi vampirii. Prin intermediul imaginilor remarcabile si al interviurilor cu experti in arta, filmul ofera o incursiune profunda in universul artistic al lui Edvard Munch si in lumea sa interioara plina de pasiune si mister. Este o calatorie fascinanta in viata si operele unuia dintre cei mai influenti artisti din istoria artei moderne. Societatea moderna are o datorie enorma fata de pictorul Edvard Munch, de la Andy Warhol la Ingmar Bergman, de la Marina Abramovic la Jasper Jones. Picturile sale au devenit simboluri, dar si un semn al tragediilor din secolul al XX-lea.

  • Klimt si sarutul, vineri, 24 mai, ora 19:00

 

Expertii examineaza calitatile care fac ca pictura lui Gustav Klimt, "Sarutul", sa fie o lucrare iconica si durabila. Sarutul de Gustav Klimt este una dintre cele mai recunoscute si reproduse picturi din lume. Este poate cel mai popular poster de pe peretii dormitoarelor studentilor de la Beijing la Boston. Pictata la Viena in jurul anului 1908, imaginea evocatoare a unui cuplu necunoscut imbratisandu-se a captivat privitorii cu misterul, senzualitatea si materialele stralucitoare de la crearea sa. Dar ce se afla in spatele atractiei picturii - si cine a fost artistul care a creat-o? Aprofundand detaliile despre aurul real, designurile decorative, simbolismul si erotica fierbinte, un studiu atent al picturii ne duce la remarcabila Viena a sfarsitului de secol, cand o lume noua se confrunta cu cea veche.

  • Borromini si Bernini: Provocarea perfectiunii, vineri, 7 iunie, ora 19:00

 

Borromini and Bernini: A Challenge for Perfection exploreaza rivalitatea si colaborarea dintre doi dintre cei mai mari arhitecti ai epocii baroce, Francesco Borromini si Gian Lorenzo Bernini. Prin povestea lor, filmul ne poarta in inima Romei secolului al XVII-lea, unde arta si arhitectura atingeau apogeul. Cu o abordare profunda si autentica, filmul dezvaluie nu doar frumusetea si complexitatea lucrarilor lor, ci si drama si emotia din spatele acestor capodopere arhitecturale. Este o calatorie fascinanta in universul fascinant al creatiei artistice, in care perfectiunea este mereu o provocare de depasit.

 

Biletele se pot achizitiona online de pe https://www.happycinema.ro/happy-bistrita/filme-spectacole. Filmele sunt in limba engleza, cu subtitrare in limba romana.

 

HAPPYCINEMA® este un lant de cinematografe cu capital 100% romanesc, infiintat in anul 2012. In prezent detine o retea de 10 cinematografe la nivel national si doua in Bucuresti, aflate in lucru, iar anual, cinematografele Happy Cinema sunt vizitate de peste 400.000 de clienti. Programul complet al lantului de cinematografe poate fi consultat pe www.happycinema.ro.

 

HAPPYCINEMA® iti ofera o experienta de calitate la cele mai prietenoase preturi! Aici mergi cu bucurie de fiecare data cand vrei sa traiesti din plin atmosfera filmului pe care ti-ai propus sa-l vezi. Biletele pot fi cumparate direct de la cinema sau online de pe www.happycinema.ro si www.cinemagia.ro.

0 comentarii3367 vizualizări16 martie 2024
rss 2.0
rss 2.0