Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Au inceput angajarile pentru vara si sarbatorile de Paste.

Cu aproape 3.500 de joburi noi, turismul / HoReCa a ajuns al doilea cel mai activ angajator din ultima luna. 1 din 3 joburi din turism sunt pentru strainatate.  Angajatorii se pregatesc pentru cresterea activitatii din sezonul cald, dar si pentru perioada sarbatorilor pascale si au inceput inca de pe acum recrutarile, in ultimele 30 de zile fiind postate 25.000 de locuri de munca. Dintre acestea, peste 3.500 apartin companiilor din turism si HoReCa, al doilea cel mai activ domeniu in ceea ce priveste angajarile, dupa retail. Interesant este faptul ca o treime din joburile postate pentru turism si HoReCa sunt pentru strainatate, angajatorii din afara tarii cautand candidati romani care sa se relocheze, cel putin pana in toamna. Cea mai mare nevoie de personal vine din partea companiilor din sectorul turistic din Grecia, care au avut, in ultima luna, peste 1.000 de pozitii deschise pe platforma. La distanta semnificativa fata de Grecia se plaseaza Germania, Italia, Finlanda, Qatar, Arabia Saudita, Emiratele Arabe si Marea Britanie.

"Vorbim in special despre personal hotelier, atat cameriste, cat si bucatari, barmani sau ospatari, despre manipulanti de bagaje in aeroport sau despre insotitori de bord, iar salariile oferite pleaca de la 800 de euro net si pot ajunge pana la 2.500 - 3.000 de euro", spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Cele mai multe joburi postate in ultima luna apartin angajatorilor din retail. Acestia detin in mod obisnuit, pe tot parcursul anului, primul loc cand vine vorba despre volumele de angajari, insa in aceasta perioada a crescut numarul de pozitii disponibile in conditiile in care incep pregatirile pentru campaniile si varful de activitate asociate sarbatorilor de Paste. "Daca in cazul turismului, vedem un numar foarte mare de joburi care sunt pentru strainatate, pentru retail, doar 1,4% sunt postate de angajatori din afara tarii. Tot foarte mic este si procentul celor care scot in piata joburi remote. De fapt, 98% dintre pozitiile deschise in retail presupun prezenta la sediu", mai spune Bogdan Badea.

Cu 2.500 joburi disponibile, industria alimentara este al patrulea cel mai mare angajator din ultima luna si unul dintre domeniile care, anual, incep sa creasca numarul de pozitii in apropierea sezonului cald. Si in acest caz, 98% dintre joburile disponibile presupun munca zilnica de la birou.

Spre deosebire de aceeasi perioada a anului trecut, de la finalul lunii februarie si pana acum, in clasament au crescut domenii precum turismul si call center / BPO, dar s-au inregistrat scaderi pe sectorul de arte & entertainment. Constructiile reprezinta un alt domeniu pentru care a inceput sa creasca volumul de angajari. Pentru toate segmentele mentionate, cele mai multe joburi sunt pentru categoriile entry-level (0-2 ani de experienta) si mid-level (2-5 ani de experienta).

In ceea ce priveste aplicarile, optiunile candidatilor merg in primul rand catre domeniile care angajeaza masiv, dar constant, pe tot parcursul anului, nu doar pentru sezonul cald, respectiv retailul, serviciile, call center-ele sau IT / telecom. Din cele 910.000 de aplicari din ultima luna, 70.000 sunt pentru joburile din turism, fiind al 7-lea cel mai cautat domeniu. Pentru industria alimentara au fost inregistrate 66.000 de aplicari in acelasi interval de referinta.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.ro, mediile nete salariale, la nivel national, pentru domeniile care al caror volum de angajari creste in apropierea sezonului de vara, sunt urmatoarele: 3.600 de lei pentru turism, 3.700 de lei pentru industria alimentara, 3.900 pentru retail sau 5.000 de lei pentru constructii.

In acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania, sunt disponibile peste 24.000 de locuri de munca.

 

***

 

Despre eJobs

eJobs este cea mai de incredere platforma de locuri de munca din Romania, prin care ai acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual. Pe eJobs, toate companiile sunt verificate, ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de data, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

 

 

Persoana de contact:

Ana Calugaru

Head of Communications, eJobs Romania

T: 0729 699 437

M: ana.calugaru@ejobsgroup.ro

 

 

 

 

0 comentarii3220 vizualizări21 martie 2024
rss 2.0
rss 2.0