Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Improvizatiile, utilizarea incorecta a aparatelor alimentate cu gaz si necuratarea cosurilor de evacuare a gazelor arse conti-nua sa fie principalele cauze ale producerii unor evenimente grave

Numai anul trecut, 26 de persoane si-au pierdut viata si alte 75 au avut de suferit in urma unor explozii sau intoxicatii cu monoxid de carbon.  In sezonul rece, odata cu punerea in functiune a aparatelor si instalatiilor de incalzire alimentate cu gaz, creste pericolul producerii unor accidente sau a intoxicatiilor cu monoxid de carbon in urma folosirii necorespunzatoare a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale, respectiv a efectuarii unor modificari neautorizate ale acestora.

 In anul 2009, in aria de competenta a companiei noastre au avut loc 46 de explozii sau incendii datorate in cea mai mare parte folosirii incorecte a aparatelor de utilizare alimentate cu gaze naturale sau a improvizatiilor efectuate la aceste instalatii. In urma acestor evenimente 26 de persoane au avut de suferit iar 2 persoane au decedat.

 Totodata, s-a inregistrat un numar de 39 de cazuri de asfixii si intoxicatii cu monoxid de carbon avand drept cauza principala lipsa tirajului la cosurile de evacuare a gazelor arse. Consecintele au fost grave, aceste evenimente soldandu-se cu 49 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon si cu un numar de 24 de persoane care si-au pierdut viata.

 Pentru prevenirea evenimentelor grave, compania E.ON Gaz Distributie informeaza ca, pentru propria lor siguranta, consumatorii trebuie sa respecte cu strictete urmatoarele reguli privind utilizarea instalatiilor de gaze naturale:

 § sa nu doarma cu focul deschis (in cazul aparatelor neautomatizate);

§ sa nu doarma in incaperi cu aparate de utilizare neracordate la cosul de fum (aragaz etc.);

§ sa nu lase focul nesupravegheat la arzatoarele neautomatizate;

§ sa nu foloseasca aparate de utilizare care nu sunt etanse sau nu au tiraj;

§ sa nu foloseasca improvizatii la instalatiile de utilizare;

§ sa asigure o ventilare permanenta in incaperile unde functioneaza centralele termice sau aparatele de consum cu flacara libera;

§ sa asigure verificarea si curatarea cosurilor de fum cel putin de doua ori pe an (o data, obligatoriu inaintea inceperii sezonului rece).

 Doar prin respectarea stricta a acestor reguli consumatorii pot beneficia in conditii de siguranta de gazele naturale.

 

 

Departamentul Comunicare si Relatii Publice

E.ON Romania

0 comentarii3003 vizualizări06 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0