Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Topului firmelor 2010.

Cea de-a XVII-a editie a topului firmelor, eveniment important in viata economica a judetului Bistrita-Nasaud, s-a desfasurat in 8 octombrie 2010 la hotelul Coroana de Aur. Organizat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, topul a evidentiat firmele cu cele mai bune rezultate economico-financiare la 31.12.2009. Topul a fost realizat pe baza metodologiei unitare aprobate la nivelul Camerelor de Comert si Industrie din Romania.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie BN - Vasile Bar a spus ca in Top au intrat 185 din cele 7512 firme participante in concurs, societati ce sunt active in BN si au depus bilantul in 2009. In final doar 1821 de firme au indeplinit condintiile sa participe la Top si 185 sunt catigatoare. Acestea din urma reprezinta 2,46 la suta din totalul fimelor din BN cu 51,62 la suta din cifra totala de afaceri din BN,  au  47,5 din profitul obtinut in BN in 2009 si au 41,2  din numarul de angajati din BN ai societatilor comerciale.

 

Sursele de date utilizate au fost:
- informatii despre firmele legal inregistrate in Romania, puse la dispozitie de Oficiul National al Registrului Comertului, in BN reprezentat de domnul Ioan Turc.


Principalii indicatori stabiliti pentru calcularea punctajului total obtinut de firme au fost: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienta utilizarii capitalului angajat.

Clasamentul a fost structurat pe sase domenii mari de activitate: Cercetare - Dezvoltare si High Tech; Industrie; Agricultura, Pescuit, Piscicultura; Constructii; Servicii, Comert,  Turism, pe clase de marime respectiv microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii, intreprinderi mari si intreprinderi foarte mari.

Topul creativitatii, realizat pe baza datelor existente in bazele de date ale Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, a cuprins urmatoarele societati comerciale, in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut: SC TERAPLAST SA, ICPE Bistrita,  SC ROMBAT SA, RAAL SA si SC BETAK SA din Bistrita. La eveniment au luat parte reprezentantii ai societatilor comerciale clasate in top, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale si mass-media.

 

0 comentarii3080 vizualizări08 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0