Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
iSIMPLY - Modele pedagogice inovative de invatare prin retelele sociale.(30 de poze)

In perioada 27-28 iunie 2012 a avut loc cea de a doua intalnire a partenerilor din cadrul proiectului "iSIMPLY - Modele pedagogice inovative de invatare prin retelele sociale", finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Invatare pe tot Parcursul Vietii, sub-programul: Dezvoltarea continuturilor, servicilor, metodelor pedagogice si practicilor inovatoare pe baza TIC in invatarea pe tot parcursul vietii.
Proiectul, care a debutat la data de 1 noiembrie 2011 avand o durata de 30 de luni, este implementat de 7 parteneri: Solutions Quality Learning Ltd Grecia - coordonator, Institutul de Educatie - Universitatea din Londra, Marea Britanie; Greta du Velay - Centru de Instruire profesionala, Franta; Universitatea de Economie Izmir - Turcia; Laboratorul de Cercetare si Educatie in Tehnologii Informationale - Grecia; Mindjumpers-Danemarca si Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Romania.

 
Nu este nici o indoiala ca, in ultimii 30 de ani, peisajul comunicarilor si a schimburilor de informatii sa schimbat dramatic. Procesul de comunicare se modifica din unidirectional in multidirectional pe masura ce consumatorii devin participanti activi. Progresele tehnologice sunt in mare parte responsabile pentru aceasta schimbare in comunicare, deoarece consumatorul de astazi are acces la un rezervor necunoscut anterior de informatii si cunostinte, si posibilitati de alegere nelimitate, disponibile la un click al mouseul computerului. Consumatorii isi impartasesc observatiile si opiniile cu o audienta globala la fel de liber si de usor cum am ridica telefon. Aceste evolutii pun o presiune asupra intreprinderilor si a specialistilor in marketing fortandu-i pe acestia la noi angajamente fata consumatori, fara precedent pana acum.
Avand in vedere aceste elemente proiectul are ca obiectiv crearea unui model de invatare inovativ bazat pe rezervorul de cunostinte reprezentat de retele sociale. Prin utilizarea web 2.0 si a instrumentelor de e-learning va permite profesionistilor din domeniul marketingului sa interactioneze, in timp ce sistemul creat va extrage cunostinte din aceasta interactiune, care, mai tarziu, va fi structurata ca un continut de instruire.
Inovarea consta in investigatiile realizate privind modul de extragere a cunostintelor si informatiilor din blog-uri de discutii, forumuri, comunitati interne si externe si crearea unui nou material de instruire.
Rezultate scontate sunt: crearea instrumentelor, a obiectelor de invatare si a rezervoarelor de continut, evaluarea continuturilor si metodelor prin participarea unui numar de 80 de persoane din grupul tinta la sesiunile de testare pilot, diseminarea proiectului catre 1000 de utilizatori de retele sociale si 100 de organizatii. 

 

0 comentarii2548 vizualizări29 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0