Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Ford B-Max, prima masina romaneasca de 5 stele.

Autovehiculul produs la Craiova a primit saptamana  trecuta 5 stele din cinci posibile la testele de siguranta EuroNCAP. Punctajul maxim l-a primit pentru siguranta pasagerilor si pentru impactul lateral.  Fordul "oltenesc", intrat in productia de masa la uzina auto de la Craiova in luna iunie a acestui an, a obtinut 5 stele (calificativul maxim) la testele EuroNCAP de siguranta. Este prima data cand o masina romaneasca obtine cinci stele la o evaluare de siguranta, realizata de EuroNCAP. La testele organizate, masina fabricata la Craiova s-a comportat foarte bine. Potrivit EuroNCAP, Ford B-Max a obtinut punctajul maxim, pentru siguranta pasagerului din fata si pentru impactul lateral. Insa, la impactul lateral cu un stalp, autoturismul a avut rezultate mai slabe, fiind cotata la nivel "marginal". EuroNCAP acorda cinci calificative, care arata, in ordine descrescatoare, nivelul maxim si nivelul minim de siguranta:. Masina nu are stalpul din mijloc (B pilar), permitand o deschidere mare a usilor din spate.

Ford B-Max a primit cinci stele si pentru protectia copilului de peste trei ani, la testele dinamice. Potrivit datelor publicate de EuroNCAP, a fost testata varianta cu motor diesel, Ford B-Max de 1,5 l, Trend LHD.

EuroNCAP a postat pe youtube filmuletul de la testele realizate cu Ford B-Max. Puteti viziona imaginile accesand link-ul urmator: http://www.youtube.com/watch?v=YB2iM2BUsSE
Fiind o masina moderna, Ford B-Max are incorporata multa tehnologie. Dotarile de ultima generatie sunt multiple, pornind de la sistemul Active City Stop, care permite oprirea instantanee a masinii inainte de un obstacol, daca vehiculul ruleaza la o viteza de pana la 30 de kilometri pe ora, si pana la sistemul SYNC, prin care masina apeleaza Serviciul de Urgenta 112 in caz de accident, anuntand coordonatele masinii in trafic.
Potrivit unui comunicat de presa al Ford Europa, B-Max este a treia masina din gama Ford care primeste anul acesta 5 stele la testele de siguranta ale EuroNCAP.
"Echipa a lucrat din greu pentru a asigura ca B-Max sa indeplineasca standardele de siguranta pe care clientii nostri le asteapta de la fiecare vehicul Ford", a precizat Tom Overington, manager de siguranta in cadrul Ford Europa.
Pretul de pornire al modelului B-Max este de 13.400 de euro, iar primele masini ajung la clienti in luna septembrie a acestui an. Desi a intrat in fabricatie in luna iunie, ritmul de producere a fost foarte lent. Pana zilele trecute, se produceau 30-50 de masini pe zi, iar acum volumul de productie a ajuns la 200 de masini pe zi, dupa cum informeaza compania.

 

             Pentru informatii suplimentare cu privire la ofertele de pret si caracteristicile acestui nou model, precum si a intregii game Ford, va asteptam la showroom-ul CENTRAL MOTORS, din Bistrita, cartier Viisoara Nr.301A, sau ne puteti contacta la numarul de telefon 0263-222.888.

 

0 comentarii2926 vizualizări06 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0