Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
I.G.S.U si E.ON Romania - Impreuna pentru siguranta.

  In ultimii doi ani si jumatate, peste 1.260 de persoane au fost victime ale incendiilor, din care 152 au fost copii;  In fiecare saptamana, un copil devine victima a incendiilor; Majoritatea incidentelor au fost provocate de improvizatii ori de utilizarea defectuoasa a mijloacelor de incalzire si a instalatiilor electrice; Prin campanii comune de informare, I.G.S.U si E.ON Romania isi propun sa constientizeze cetatenii asupra riscurilor la care se expun daca nu cunosc si nu respecta regulile de siguranta privind utilizarea surselor de energie.

 Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) si E.ON Romania au incheiat, joi, 6 septembrie 2012, un protocol de colaborare privind derularea in comun a unor campanii de informare, prevenire si constientizare a cetatenilor asupra pericolelor la care sunt expusi in cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie.

 Protocolul, al carui obiectiv principal este reducerea numarului incidentelor si, implicit, al victimelor, este primul de acest fel incheiat intre I.G.S.U. si o companie din sectorul energetic din Romania.

 Statisticile I.G.S.U. arata ca, anual, sute de persoane si-au pierdut viata in incendii, intoxicatii cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor. Din cele circa 40.000 de incendii produse in Romania in perioada 01.01.2010 - 31.07.2012, mai mult de jumatate (56%) au avut loc in locuinte si gospodarii, iar din cele 1.263 de victime ale acestor incidente, 152 au fost copii.

 "Asemenea situatii extraordinare si nefericite nu pot sa nu atraga atentia asupra importantei de a respecta cu strictete normele de siguranta. Consecintele pot fi extrem de severe si pot distruge viata noastra si a familiilor noastre. Incheierea parteneriatului cu I.G.S.U. reprezinta pentru compania noastra un pas major in cadrul eforturilor depuse constant in ultimii ani pentru prevenirea si reducerea numarului evenimentelor tragice", spune Frank Hajdinjak, Director General al E.ON Romania.

 Cauzele acestor evenimente sunt multiple, incepand de la manevrarea necorespunzatoare a aparatelor electrice, a celor care functioneaza pe baza de gaz sau alte tipuri de combustibil, continuand cu utilizarea unor cosuri de fum fara protectie, neetansate sau obturate si care nu permit evacuarea gazelor arse, pana la lasarea copiilor nesupravegheati in apropierea unor surse de foc deschis sau a echipamentelor electrice.

In zona de activitate a E.ON Gaz Distributie, numai anul trecut, 23 de persoane au decedat din cauza asfixierii cu monoxid de carbon, iar alte 52 de persoane s-au aflat la un pas de moarte din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon. Totodata, in 2011, un numar de 5 persoane si-au pierdut viata, iar alte 12 au avut de suferit in urma unor explozii sau incendii cauzate, in cea mai mare parte, de manevrarea gresita a aparatelor sau de improvizatiile efectuate la instalatiile interioare sau alimentate cu gaze naturale.

 "Prioritatea institutiei pe care o manageriez este implementarea celor mai bune practici si proceduri in vederea cresterii nivelului de securitate a celor in slujba carora suntem neconditionat - cetatenii - si bunurilor acestora. Momentul de astazi este unul extrem de important pentru noi, indrituindu-ma sa afirm ca aceasta colaborare cu E.ON Romania va pune bazele unei natiuni culturii preventive si comportamentului proactiv, conturand premisele unui viitor in siguranta", a declarat colonel Marcel-Sorin Lucaciu, Inspector General al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.).

 Parteneriatul dintre I.G.S.U si E.ON Romania este prevazut sa se dezvolte pe mai multe componente, iar prima actiune lansata impreuna este Campania nationala de informare si educatie preventiva "F.O.C. - Flacarile Omoara Copii".

 Ideea implementarii unui astfel de proiect a pornit de la o realitate sustinuta de statistici si anume faptul ca cei mici au devenit, pe fondul lipsei de supraveghere, principalele victime ale incendiilor produse la locuinte si gospodarii. Practic, in fiecare saptamana, un copil devine victima a incendiilor.

Obiectivele comune ale Parteneriatul incheiat intre I.G.S.U si E.ON Romania vizeaza constientizarea publicului tinta, Cetateanul fiind un partener extrem de important in procesul de gestionare a situatiilor de urgenta. Rolul sau devine unul major prin insusirea si aplicarea informatiilor care vin din partea institutiilor abilitate, in special in sfera asigurarii securitatii in utilizarea surselor de energie.

 

Despre I.G.S.U.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) a fost infiintat in data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protectiei Civile si Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonata Ministerului Administratiei si Internelor. La nivel national, I.G.S.U. coordoneaza toate organizatiile implicate in managementul situatiilor de urgenta, in concordanta cu principiile existente pe plan international, specifice ONU, NATO, UE si altor organisme la care Romania este parte.


Despre E.ON Romania

Grupul E.ON in Romania este activ pe piata locala in domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind 2,9 milioane de clienti. Aria de activitate a companiilor E.ON, acopera 20 de judete in partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON Romania, detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie Romania, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

 

Persoane de contact pentru detalii suplimentare:

Mr. Daniela Silvi - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta Mobil: 0740.923.511

e-mail: informare.publica@mai.gov.ro

 

Iulian Bortos - E.ON Romania Mobil: 0729.729.202

e-mail: iulian.bortos@eon-romania.ro

0 comentarii2625 vizualizări06 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0