Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Lectii despre energie la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr.2 din municipiul Bistrita.

Lectii despre energie la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr.2 din municipiul Bistrita, sustinute in cadrul campaniei R.I.S.C. "Renunta. Improvizatiile sunt catastrofale".   Elevii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr.2 din municipiul Bistrita au avut parte in aceasta perioada de lectii inedite care le-au atras atentia in mod deosebit. Este vorba de lectiile despre respectarea regulilor in ceea ce priveste utilizarea gazelor naturale si a electricitatii. Atenti si foarte receptivi, copiii s-au angajat sa transmita mai departe prietenilor, parintilor, bunicilor aceste informatii pe care le-au invatat de la specialisti, dovedind in acest fel ca responsabilitatea nu tine de varsta si ca poti sa ii inveti pe cei din jur ca energia, indiferent de forma, devine extrem de periculoasa daca nu o folosesti corect.

 "Lectiile despre energie" au fost sustinute de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita Nasaud si cei ai E.ON Romania, actiunea facand parte din cadrul campaniei R.I.S.C, "Renunta. Improvizatiile sunt catastrofale ". Aceasta campanie nationala de informare si constientizare are ca obiectiv reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizatii la instalatiile de gaze naturale si electricitate, precum si de cosuri de fum necuratate.

 De asemenea, in municipiul Bistrita au fost organizate puncte mobile de informare preventiva informatiile fiind distribuite si in mijloacele locale de transport in comun, respectiv, la agentii economici locali.

 Campania R.I.S.C. se deruleaza in judetul Bistrita Nasaud incepand cu luna noiembrie a.c. si consta in popularizarea informatiilor privind riscurile pe care le implica manevrarea gresita a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizatiile la instalatiile electrice si de gaze naturale, precum si necesitatea efectuarii interventiilor la acestea numai cu personal autorizat si a curatarii cosurilor de fum cel putin de doua ori pe an, o data obligatoriu la inceputul sezonului rece.

 Pentru mai multe informatii despre campanie va invitam sa vizitati website-ul R.I.S.C. la adresa: www.risc.info.ro

 

 

Contact:

 Vasile Trifan - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistrita Nasaud

Mobil:0748.299.990

 Oana Demian - E.ON Romania

Mobil: 0749.282.579

 

 

 

Despre I.G.S.U

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U) a fost infiintat in data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protectiei Civile si Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonata Ministerului Administratiei si Internelor. La nivel national, I.G.S.U coordoneaza toate organizatiile implicate in managementul situatiilor de urgenta, in concordanta cu principiile existente pe plan international, specifice ONU, NATO, UE si altor organisme la care Romania este parte.


Despre E.ON Romania

Grupul E.ON in Romania este activ pe piata locala in domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind 2,9 milioane de clienti. Aria de activitate a companiilor E.ON, acopera 20 de judete in partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON Romania, detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie Romania, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

 

2 commentarii2933 vizualizări19 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0