La Baia Mare, in cursul serii de ieri, au fost inregistrate doua cazuri de intoxicatie cu monoxid de carbon in urma carora 10 persoane, dintre care 6 copii, au fost internati la spital pentru a primi ingrijiri medicale de urgenta. Din fericire aceste cazuri nu s-au soldat cu decese.
Cauzele care au provocat aceste evenimente au fost utilizarea unor aparate alimentate cu gaz neconforme, recurgerea la improvizatii precum si utilizarea improprie a aparatului de gatit (aragazului) pentru incalzirea locuintei.
E.ON Gaz Distributie isi manifesta preocuparea pentru siguranta consumatorilor de gaze naturale si reaminteste ca, pentru prevenirea evenimentelor grave, consumatorii trebuie sa respecte cu strictete urmatoarele reguli privind utilizarea instalatiilor de gaze naturale:
§ sa nu doarma cu focul deschis (in cazul aparatelor neautomatizate);
§ sa nu doarma in incaperi cu aparate de utilizare neracordate la cosul de fum (aragaz etc.);
§ sa nu lase focul nesupravegheat la arzatoarele neautomatizate;
§ sa nu foloseasca aparate de utilizare care nu sunt etanse sau nu au tiraj;
§ sa nu foloseasca improvizatii la instalatiile de utilizare;
§ sa asigure o ventilare permanenta in incaperile unde functioneaza centralele termice sau aparatele de consum cu flacara libera;
§ sa asigure verificarea si curatarea cosurilor de fum cel putin de doua ori pe an (o data, obligatoriu inaintea inceperii sezonului rece).
Doar prin respectarea stricta a acestor reguli consumatorii pot beneficia in conditii de siguranta de gazele naturale.
In cazul in care simt miros specific de gaz sau suspecteaza probleme in functionarea aparatelor sau instalatiilor de gaze naturale, consumatorii sunt rugati sa anunte imediat dispeceratul de urgenta al E.ON Gaz Distributie la unul dintre numerele de telefon:
0265.200.928
(numar taxabil cu tarif local din reteaua Romtelecom si cu tariful operatorului din toate celelalte retele de telefonie)
sau
0800.800.928
(numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila).
Nota pentru editor:
In anul 2009, in aria de competenta a companiei noastre s-a inregistrat un numar de 39 de cazuri de asfixii si intoxicatii cu monoxid de carbon avand drept cauza principala lipsa tirajului la cosurile de evacuare a gazelor arse. Consecintele au fost grave, aceste evenimente soldandu-se cu 49 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon si cu un numar de 24 de persoane care si-au pierdut viata.
Departament Comunicare si Relatii Publice
E.ON Romania
0 comentarii | 84 vizualizări | 23 noiembrie 2010 |