Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Dezbateri intense intre mediul de afaceri si parlamentari ai judetului Bistrita-Nasaud.

Propunerile mediului economic privind stimularea cresterii economice subiectul unor discutii intense in cadrul intalnirii de lucru cu reprezentanti ai judetului Bistrita-Nasaud in Parlamentul Romaniei si ai autoritatilor publice locale . Evenimentul a fost organizat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul de Informare Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Institutia Prefectului, Primaria Bistrita si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud vineri, 26 aprilie 2013, ora 11,00.

La initiativa Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud reprezentantii judetului Bistrita-Nasaud in Parlamentul Romaniei si ai autoritatilor publice locale au fost invitati la o intalnire de lucru, in vederea identificarii de solutii pentru problemele actuale cu care se confrunta mediul economic, in aceasta perioada de profunde schimbari in plan economic si politic, in directia relansarii economice. Au raspuns invitatiei: D-na Adriana Doina Pana - Ministru delegat pentru Dialog Social, Dl. Ioan Denes - Senator, Dl. Stelian Dolha - Deputat, Dl. Ioan Tintean - Prefectul Judetului Bistrita-Nasaud, Dl. Emil Radu Moldovan - Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, precum si conducatorii institutiilor publice descentralizate. Discutiile au fost moderate de Dl. Vasile Bar - Presedintele CCI BN.

Au fost abordate masuri specifice in domenii diverse, de mare importanta si actualitate precum: masurile de stimulare a angajarii somerilor; renuntarea la impozitarea profitului reinvestit; modificarea sistemului de TVA la incasare; trecerea in certificatul de atestare fiscala atat a datoriilor contribuabililor catre stat, cat si ale statului catre contribuabili; mentinerea cotei unice de impozitare si reducerea contributiilor sociale; trecea "marilor contribuabili" in administrarea Directiilor de Finante Publice Judetene; revenirea la caracterul optional al impozitului pe venitul microintreprinderilor; modificarea Legii 85/2006 privind procedura insolventei; renuntarea la blocarea conturilor curente de catre Ministerul  Finantelor Publice; proiectul Codului Silvic aflat in dezbatere publica si problemele societatilor care activeaza in sectorul silvic; sistemul de educatie si nivelul scazut de pregatire al absolventilor; urgentarea platilor pentru lucrari executate in beneficiul statului in cursul anului trecut; lipsa unor mecanisme privind protectia economiei nationale, altele decat cele vamale; necesitatea adoptarii Legii economiei sociale si antreprenoriatului social; taxa auto si legislatia in domeniul asigurarilor etc.

Invitatii oficiali au declarat ca vor tine cont de parerea oamenilor de afaceri, cei care sunt in "Sala motoarelor" si vor face eforturi pentru asigurarea unui climat de liniste propice dezvoltarii afacerilor, pastrarea regulilor "jocului", masuri fiscale stimulative si ca vor fi mult mai atenti la ceea ce intampla in jurul lor. 

 Intalnirea a facut parte din seria de evenimente prin care CCI BN vizeaza stimularea dialogului intre mediul de afaceri si autoritatile publice si identificarea celor mai adecvate masuri de crestere economica inteligenta, durabila, favorabila incluziunii. Au participat peste 50 de reprezentanti ai mediului economic si autoritatilor publice.

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Manager, Elena-Maria Barbos - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro

0 comentarii2919 vizualizări26 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0