Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 30 Mai 2024 - 14587
Curs de MEDIATOR.

Organizatia noastra desfasoara in colaborare cu Asociatia Institutul Transilvan de Mediere Cluj-Napoca, furnizorul autorizat, cursul  "MEDIATOR" - initiere. Acest curs este un curs avizat de Consiliul de Mediere prin Hotararea 988/06.06.2008, aceasta insemnand ca, la finalul cursului, cursantii care promoveaza examenul obtin un certificat recunoscut la nivel national. 

 Conform Legii nr 192/2006, care reglementeaza profesia de mediator,  art.1:

1) Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.

(2) Medierea se bazeaza pe increderea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.

Medierea are aplicabilitate practica atat in domeniile civil si penal cat si in materie comerciala si poate fi solicitata atat inaintea declansarii unui proces in fata instantelor competente cat si dupa declansarea lui.

 

 

  1. SCOPUL CURSULUI:

Conflictele sunt un fapt comun al vietii de zi cu zi; ele sunt o componenta constanta a vietii individului, organizatiei sau grupului social. In general, conflictele sunt valorizate negativ atat de catre indivizi, cat si de catre organizatii, ele fiind considerate in cel mai bun caz o piedica in calea unei activitati armonioase, iar in cel mai rau caz, un pericol pentru bunastarea si securitatea individului, organizatiei sau grupului social.

Solutionarea conflictelor pe calea medierii ofera posibilitatea cetatenilor si institutiilor publice si private de a-si atinge obiectivele fara apelul la procedurile costisitoare si consumatoare de timp ale justitiei, de a participa activ la configurarea solutiilor si de a-si mentine sau chiar imbunatati relatiile cu partea adversa. Acest ultim aspect este deseori neglijat de cei aflati in conflict, iar apelul la curtile de judecata nu face decat sa agraveze starea de fapt.

 

  1. OBIECTIVELE CURSULUI:  

a) dobandirea de cunostinte teoretice in domeniul conflictelor, al solutionarii alternative a disputelor si medierii;
b) dezvoltarea de abilitati practice in mediere;
c) cunoasterea cadrului de reglementare in domeniul medierii;
d) asigurarea accesului in
profesia de mediator

 

GRUPUL TINTA: Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa activeze in profesia de mediator. Absolvirea unui curs autorizat in domeniu reprezinta conditia esentiala a detinerii calitatii de mediator, conform art 7 lit f din Legea nr 192/2006

 

  1. DESPRE CURS: Cursul are o durata de 14 zile consecutive; 80 de ore asistate, din care 24

ore cursuri si 56 ore aplicatii (studii de caz, role-playing, simulari). Cursurile se vor desfasura dupa-amiaza.

 

  1. PERIOADA DE DESFA SUR ARE: 16-29 septembrie  2013
  2. PRET: 3.500 RON (reducere 10% daca se achita cu 14 zile inainte de inceperea cursului)
  3. LOCATIE: Bistrita, Str. Petre Ispirescu, nr.15A
  4. RECUNOASTERE: La finalul cursului absolventii vor primi un certificat emis de Consiliul de  Mediere, pentru ca apoi sa urmeze procedura prevazuta de Legea nr 192/2006 pentru obtinerea certificatului de Mediator emis de Consiliul de Mediere. Costul examinarii este introdus in tariful pe persoana.

 Pentru inscrieri va stam la dispozitie la sediul din str. Petre Ispirescu nr 15A, etaj 2 sau la tel 0263230640, 0733900204, email cfp@cciabn.ro

 

 

Secretar General CCI-BN,

Monica Muresan

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2954 vizualizări06 august 2013
rss 2.0
rss 2.0