Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 05 August 2021 - 14587
Clubul Sportiv Casa EMA incepe derularea unui proiect cofinantat de C.J. B-N.

Proiectul, care se intituleaza sugestiv "Selectia inotatorilor de performanta din randul copiilor proveniti din medii defavorizate", este derulat cu sprijinul financiar al Judetului Bistrita-Nasaud, prin programul de finantare nerambursabila din 2013.

Data de 26 august marcheaza lansarea acestui proiect, al carui obiectiv principal este promovarea sportului de performanta si de masa si cu precadere a disciplinei natatie. Valoarea totala a investitiei se ridica la 10.680 lei, din care 5680 lei sunt contributie proprie iar 5000 lei reprezinta valoarea contributia Judetului Bistrita-Nasaud.

Scopul proiectului este de a valorifica aptitudinile individuale ale copiilor talentati proveniti din medii defavorizate, printr-un sistem organizat de selectie si pregatire in natatie.

Durata totala este de 13 saptamani, iar in prima etapa vor fi selectati 50 de copii cu varste de 7-8 ani proveniti din medii sociale defavorizate (familii monoparentale si/sau cu venituri mici, etc), procesul fiind completat cu asistenta Asociatiei Impact. Cei selectati vor urma cursuri de inot pe parcursul a 3 saptamani, la piscina Casei EMA, indrumati de antrenorii de inot ai Clubului Sportiv Casa EMA. La sfarsitul acestor cursuri se vor selecta, in urma unor probe de concurs, 10 copii cu potentialul de a practica acest sport la nivel de performanta, urmand ca timp de 8 saptamani acestia sa intre intr-un program intensiv de lectii de inot. In timp ce primii 40 de copii vor reusi sa invete lucruri elementare despre inot, cei 10 din etapa urmatoare vor intra in detaliu, in speranta ca, ghidati de persoanele potrivite, vor ajunge sa faca parte din echipa de inotatori ai Clubului Sportiv Casa EMA.

Activitatile proiectului se vor desfasura in cadrul Complexului Casa EMA din Bistrita si vor fi mediatizate in scopul promovarii in general a miscarii sportive de masa si in particular a sportului de performanta vizand implementarea in constiinta tinerei generatii a cultului pentru natatie.

 

 

 

Clubul Sportiv Casa EMA

 Clubul Sportiv Casa EMA, structura sportiva de drept privat, fara scop lucrativ, cu personalitate juridica a fost infiintat potrivit prevederilor legii 69/2000 la 29.11.2011 si functioneaza cu douasectii sportive, natatie si sportul pentru toti.

Clubul Sportiv Casa EMA s-a afiliat Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern purtand abrevierea de EMA din 13.02.2012.

Clubul functioneaza in Complexul Sportiv si de agrement Casa EMA din Bistrita, strada Parcului si in scurta sa existenta a reusit sa organizeze cateva activitati sportive de masa sau adresate sportivilor de performanta si a participat la diverse activitati sportive si competitii locale/regionale sau nationale dintre care cele mai importante ar fi:

-          Campionatele nationale de copii cu varsta de 10 si 11 ani din 2012 si 2013 organizate de FRNPM,

-          Cupa Casa EMA editia I si editia II - Bistrita - competitie sportiva de natatie, inter-cluburi,

-          Competitii locale/regionale organizate de cluburi sportive private la Targu-Mures, Baia Mare, Oradea si altele.

Actualmente, Clubul sportiv isi desfasoara activitatea cu un lot de 16 copii bistriteni ce se antreneaza sub indrumarile a doi antrenori atestati de Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern, Gabriel BIRIS si Alin BRESFELEAN.

Clubul Sportiv Casa EMA fiind o structura sportiva recent creata, nu se mindreste cu un palmares impresionant dar se inscrie in randul promotorilor inotului ca sport de masa si de performanta la nivelul municipiului si al judetului insufland spiritul si elanul sau tineresc.

.

Foto - Marius Chiuzan.

 

 


 

0 comentarii2779 vizualizări27 august 2013
rss 2.0
rss 2.0